Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

In de zomer van 2013 wordt het gewoonlijk zo kalme Noordereiland opgeschrikt door mogelijke sloop- en nieuwbouwplannen voor de Maaskade 115, een vooroorlogs pand dat deel uitmaakt van de zogeheten Oomspanden. De Maaskade is een beschermd stadsgezicht en nummer 115 wordt geflankeerd door twee monumenten, maar toch wordt een sloop- en nieuwbouwscenario onderzocht.

Een paar maanden later, iets zuidelijker. De gemeente verkoopt het Zuiderziekenhuis, een gebouw uit 1939 dat tot dan toe op de nominatie stond een gemeentelijke monument te worden. De koper is een ontwikkelaar die er geen geheim van maakt het ziekenhuis te willen slopen om er woningen voor in de plaats te bouwen.

Zuiderziekenhuis Rotterdam 2
Beeld door: beeld: Marcel Kollen

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Sereh Mandias

Sereh Mandias

Na studies wijsbegeerte en bouwkunde laveert Sereh Mandias (1987) in haar werk tussen ontwerp en theorie, met een specifieke interesse voor de totstandkoming van de hedendaagse stad. Ze is werkzaam als docent en coördinator bij de leerstoel Interiors Buildings Cities (faculteit Bouwkunde, TU Delft) en redacteur van podium voor stadscultuur De Dépendance.

Profiel-pagina
Marcel Kollen

Marcel Kollen

Marcel Kollen (1972) is een Rotterdamse fotograaf. Hij legt graag het dagelijks leven vast: straattaferelen, verlaten landschappen of eenzame wandelaars. In 2014 maakte hij het boek ‘Off Rotterdam’ over Rotterdamse muzikanten. Rotterdam voelt voor hem na lange reizen als thuis. Hij houdt van de duidelijkheid van Rotterdammers en de positieve vibe van de laatste jaren.

Profiel-pagina