Ga naar de inhoud

Was Getekend: Aziz & Annabel

In de wekelijkse rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: de komst van cultuurpodium Annabel van ondernemer Aziz Yagoub.

Motel Mozaïque is gepasseerd met een hoop parels op het programma. De oude Baja Beach Club is afgestoft en dient als tijdelijke hangout van Roodkapje. En de zomerfestivals – zoals Bevrijdingspop en Metropolis – lonken alweer naar de aandacht van de bezoeker. De Volkskrant besteedde vorige week ruim aandacht aan de bruisende popscene van Rotterdam, met onder meer Rats on Rafts (met een messcherp tweede album), The Afterveins (te zien in De Wereld Draait Door) en nieuwkomers De Likt (albumrelease in Worm de 18e).

Kortom, de media buitelen over elkaar heen om de liefde aan Rotterdam en haar muziekcultuur te verklaren. En dat terwijl we al jaren géén groot poppodium hebben en de gemeente onlangs alle plannen voor een nieuw initiatief van tafel veegde. De muziekliefhebber in de regio is ondertussen gewend aan een hapsnap-programmering, een veelheid aan zaaltjes en niet-gangbare locaties. Vers Beton toonde tijdens Motel Mozaïque de mini-docu ‘Een generatie zonder poppodium’ en ging erover in debat.

Nu zijn de ogen gericht op Aziz Yagoub en zijn Annabel. De posters hangen in de stad, de deadline staat vast: vanaf september heeft Rotterdam weer een eigen poppodium voor 1500 man. Waar grotere namen kunnen worden geprogrammeerd, op commerciële basis. De ondernemer van Perron stelt zijn nieuwe muze voor: “Annabel is niet over één kam te scheren. Ze is beminnelijk, maar de ambiance verklapt haar rauwe, grootstedelijke achtergrond.” Morgen gaat het café alvast open.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Al 5 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Was Getekend: Ontbijten net als in de film

  • Was Getekend

  Was Getekend beschouwt de eigenwijze bloei van Rotterdam. De bewegende stad levert altijd wel een eigen…

 • Was Getekend: Regen, regen, regen

  • Was Getekend

  Was Getekend beschouwt de eigenwijze bloei van Rotterdam. De bewegende stad levert altijd wel een eigen…

 • Was Getekend: Bluegrass

  • Was Getekend

  Was Getekend beschouwt de eigenwijze bloei van Rotterdam. De bewegende stad levert altijd wel een eigen…

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Op woensdagavond 3 april komen de scherpe geesten achter het bekroonde onderzoek naar het Rotterdamse bijstandsalgoritme bijeen in het Journalistiek Café in de Carnisser Keuken! Dit dynamische team- Celeste Boddaert, Eeva Liukku, Romy van Dijk en Saskia Klaassen – deelt graag hun inzichten, ervaringen en het belang van datajournalistiek. Ontdek hoe ze te werk zijn gegaan en het proces achter hun bekroonde onderzoek hebben doorlopen. 🎙️📰

  Venue: De Carnisser Keuken
  Datum:
 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam