Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Een leegstaand huis, het dak van de Hofbogen, een Citroëngarage, Venlo en Club Vibes: je kunt het zo gek niet verzinnen of theatercollectief Wunderbaum heeft er gespeeld. Het gezelschap, al meer dan een decennium actief in Rotterdam, maakt op al die plekken geëngageerde stukken waarin acteurs in de huid kruipen van voetbalsupporters, filosofen of een bijstandsgezin. Voor klassieke stukken moet je elders zijn.

Ook op dit moment staat er heel wat op de rol. Eind deze maand is er bijvoorbeeld de Nederlandse première van ‘Unser Dorf soll schöner werden’, waarvoor Wunderbaum samenwerkt met theaterregisseur Johan Simons. In januari volgt de lancering van de film ‘Transition is the Mission’. Bovendien is het gezelschap op 26 april te gast in Urban Places – Public Spaces, een videodebat georganiseerd door het Goethe-Institut tussen Rotterdam, München en Johannesburg over de ideale stad.

2T8C3248_s
The play ‘De komst van Xia’ by Wunderbaum at the Hofbogencomplex in Rotterdam Beeld door: beeld: Ossip van Duivenbode

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Sereh Mandias

Sereh Mandias

Na studies wijsbegeerte en bouwkunde laveert Sereh Mandias (1987) in haar werk tussen ontwerp en theorie, met een specifieke interesse voor de totstandkoming van de hedendaagse stad. Ze is werkzaam als docent en coördinator bij de leerstoel Interiors Buildings Cities (faculteit Bouwkunde, TU Delft) en redacteur van podium voor stadscultuur De Dépendance.

Profiel-pagina
Ossip

Ossip van Duivenbode

Fotograaf

Ossip van Duivenbode (1981) is architectuurfotograaf. “Architectuur en stedenbouw zijn volledig in mijn bestaan verwikkeld. Als ik door een stad loop, ben ik continu aan het observeren. Wat is de invloed van een gebouw op de omgeving, wat zijn interessante details, hoe verhouden die zich tot de mensen?”

Profiel-pagina