Ga naar de inhoud

Wunderbaum: waar theater werkelijkheid wordt, en werkelijkheid theater — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Twee jaar geleden startte Theatercollectief Wunderbaum met ‘The New Forest’, een vierjarige zoektocht naar een toekomstige samenleving. Sereh Mandias sprak over dit ambitieuze project met Wunderbaums dramaturg Tobias Kokkelmans. ”Wat als verhaallijn begon, is werkelijkheid geworden.”

Een leegstaand huis, het dak van de Hofbogen, een Citroëngarage, Venlo en Club Vibes: je kunt het zo gek niet verzinnen of theatercollectief Wunderbaum heeft er gespeeld. Het gezelschap, al meer dan een decennium actief in Rotterdam, maakt op al die plekken geëngageerde stukken waarin acteurs in de huid kruipen van voetbalsupporters, filosofen of een bijstandsgezin. Voor klassieke stukken moet je elders zijn.

Ook op dit moment staat er heel wat op de rol. Eind deze maand is er bijvoorbeeld de Nederlandse première van ‘Unser Dorf soll schöner werden’, waarvoor Wunderbaum samenwerkt met theaterregisseur Johan Simons. In januari volgt de lancering van de film ‘Transition is the Mission’. Bovendien is het gezelschap op 26 april te gast in Urban Places – Public Spaces, een videodebat georganiseerd door het Goethe-Institut tussen Rotterdam, München en Johannesburg over de ideale stad.

2T8C3248_s
The play ‘De komst van Xia’ by Wunderbaum at the Hofbogencomplex in Rotterdam beeld: Ossip van Duivenbode

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam