Ga naar de inhoud

Aankondiging: Vers Beton gaat weer Blendlen!

Morgen publiceert Vers Beton weer eens een artikel via Blendle. Het gaat om het ‘Portret van een kantelaar’, een prachtig profiel van Jan Rotmans, opgeschreven door Studio Katshoek-redacteur Daan Rutten. Om het artikel in Blendle te kunnen publiceren maken we gebruik van de diensten van TPO Magazine, dat (freelance) journalisten de mogelijkheid biedt zélf geld te verdienen aan de rechtstreekse verkoop van hun verhalen aan een publiek. ‘Portret van een kantelaar’ zal 0,69 euro kosten.


Vers Beton experimenteert regelmatig met nieuwe online uitgeefmodellen. Zo doen we momenteel onderzoek naar een stortersmodel en hebben we een structurele samenwerkingen kunnen sluiten met AIR en Bureau Bolster. Ook publiceerden we al eerder via Blendle: in september verkochten we er het 12.000 woorden-tellende interview met Leefbaar-oprichter Ronald Sørensen, vermoedelijk nog altijd het langste verhaal ooit verkocht aldaar. Inmiddels zijn we echter bijna negen maanden verder en in die tijd is Blendle behoorlijk gegroeid. We zijn dan ook zeer benieuwd naar de uitkomsten van dit nieuwe journalistieke experiment.

Het portret dat Daan Rutten van Jan Rotmans schreef is naar onze bescheiden mening het beste dat wij tot dusver over de veranderprofessor lazen. Uitgebreid komt de totstandkoming van de transitiewetenschap aan bod, waarvan Rotmans de grondlegger is, maar ook komen critici aan het woord: ‘Vraag Rotmans om iets te vertellen over de ruilverkaveling in Lutjebroek en ook dat blijkt warempel deel uit te maken van de Grote Transformatie, die welhaast metafysische proporties krijgt toebedeeld.’ Dit alles schrijft Rutten met veel gevoel voor detail en enscenering op tot een prachtig verhaal van zo’n 4.000 woorden.

Het ideale verhaal kortom om de lezer te vragen een paar dubbeltjes in onze journalistiek te investeren.

Via onze website en social media maken we de link naar het verhaal in Blendle morgen bekend. Als je daar nog een nieuw account moet aanmaken krijg je 2,50 euro gratis starttegoed, dus dan kan je het artikel alsnog gratis lezen. Sowieso zullen we het artikel over een paar weken alsnog gratis via onze site publiceren.

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures