Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer


Vers Beton experimenteert regelmatig met nieuwe online uitgeefmodellen. Zo doen we momenteel onderzoek naar een stortersmodel en hebben we een structurele samenwerkingen kunnen sluiten met AIR en Bureau Bolster. Ook publiceerden we al eerder via Blendle: in september verkochten we er het 12.000 woorden-tellende interview met Leefbaar-oprichter Ronald Sørensen, vermoedelijk nog altijd het langste verhaal ooit verkocht aldaar. Inmiddels zijn we echter bijna negen maanden verder en in die tijd is Blendle behoorlijk gegroeid. We zijn dan ook zeer benieuwd naar de uitkomsten van dit nieuwe journalistieke experiment.

Het portret dat Daan Rutten van Jan Rotmans schreef is naar onze bescheiden mening het beste dat wij tot dusver over de veranderprofessor lazen. Uitgebreid komt de totstandkoming van de transitiewetenschap aan bod, waarvan Rotmans de grondlegger is, maar ook komen critici aan het woord: ‘Vraag Rotmans om iets te vertellen over de ruilverkaveling in Lutjebroek en ook dat blijkt warempel deel uit te maken van de Grote Transformatie, die welhaast metafysische proporties krijgt toebedeeld.’ Dit alles schrijft Rutten met veel gevoel voor detail en enscenering op tot een prachtig verhaal van zo’n 4.000 woorden.

Het ideale verhaal kortom om de lezer te vragen een paar dubbeltjes in onze journalistiek te investeren.

Via onze website en social media maken we de link naar het verhaal in Blendle morgen bekend. Als je daar nog een nieuw account moet aanmaken krijg je 2,50 euro gratis starttegoed, dus dan kan je het artikel alsnog gratis lezen. Sowieso zullen we het artikel over een paar weken alsnog gratis via onze site publiceren.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina