Ga naar de inhoud

Aankondiging: Vers Beton gaat weer Blendlen!

Morgen publiceert Vers Beton weer eens een artikel via Blendle. Het gaat om het ‘Portret van een kantelaar’, een prachtig profiel van Jan Rotmans, opgeschreven door Studio Katshoek-redacteur Daan Rutten. Om het artikel in Blendle te kunnen publiceren maken we gebruik van de diensten van TPO Magazine, dat (freelance) journalisten de mogelijkheid biedt zélf geld te verdienen aan de rechtstreekse verkoop van hun verhalen aan een publiek. ‘Portret van een kantelaar’ zal 0,69 euro kosten.


Vers Beton experimenteert regelmatig met nieuwe online uitgeefmodellen. Zo doen we momenteel onderzoek naar een stortersmodel en hebben we een structurele samenwerkingen kunnen sluiten met AIR en Bureau Bolster. Ook publiceerden we al eerder via Blendle: in september verkochten we er het 12.000 woorden-tellende interview met Leefbaar-oprichter Ronald Sørensen, vermoedelijk nog altijd het langste verhaal ooit verkocht aldaar. Inmiddels zijn we echter bijna negen maanden verder en in die tijd is Blendle behoorlijk gegroeid. We zijn dan ook zeer benieuwd naar de uitkomsten van dit nieuwe journalistieke experiment.

Het portret dat Daan Rutten van Jan Rotmans schreef is naar onze bescheiden mening het beste dat wij tot dusver over de veranderprofessor lazen. Uitgebreid komt de totstandkoming van de transitiewetenschap aan bod, waarvan Rotmans de grondlegger is, maar ook komen critici aan het woord: ‘Vraag Rotmans om iets te vertellen over de ruilverkaveling in Lutjebroek en ook dat blijkt warempel deel uit te maken van de Grote Transformatie, die welhaast metafysische proporties krijgt toebedeeld.’ Dit alles schrijft Rutten met veel gevoel voor detail en enscenering op tot een prachtig verhaal van zo’n 4.000 woorden.

Het ideale verhaal kortom om de lezer te vragen een paar dubbeltjes in onze journalistiek te investeren.

Via onze website en social media maken we de link naar het verhaal in Blendle morgen bekend. Als je daar nog een nieuw account moet aanmaken krijg je 2,50 euro gratis starttegoed, dus dan kan je het artikel alsnog gratis lezen. Sowieso zullen we het artikel over een paar weken alsnog gratis via onze site publiceren.

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam