In de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog probeerde de NSB van Mussert voet aan wal te krijgen in Rotterdam. Het lukte maar half. De NSB won aanhang onder de middenklasse en de elite, maar de arbeiders moesten weinig hebben van ‘die lui die te stom zijn om zelf wat te kunnen’.

Al 4 reacties — discussieer mee!
Goh, ik dacht dat de NSB vlag de Prinsenvlag was?
Ik hoorde het toch diverse politici waaronder Alexander Pechtold met alle stelligheid beweren na die pro Wilders demonstratie in Den Haag.
Een priester heeft een andere reden dan een advocaat om een jurk te dragen, en een moslim heeft een andere reden dan een houthakker om zijn baard te laten staan. Om welke reden anders dan die door Pechtold aangevoerd, voerde men op die demonstratie de prinsenvlag?
Weet ik niet ik stond er gewoon bij, maar ik heb een vermoeden.
Niet omdat het de vlag was van Zuid Afrika, waar duizenden Afrikaanders voor gesneuveld zijn tijdens WO II, denk ik.
In 1572 werd onder die vlag een begin gemaakt met de strijd tegen een tiran, die zich gesterkt zag door een inhumane en totalitaire religie, die zelfs de gedachten van mensen wenste te verbieden.
Lees anders even de Acte van Verlathinge, dan kan je zelf deconclusie trekken Kees?
Ik snap het: het is net als met die Boeddhisten die hun heilige teken zo af en toe op een joods graf graveren. Daar wordt ook altijd maar over geGodwind…