Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

In de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog probeerde de NSB van Mussert voet aan wal te krijgen in Rotterdam. Het lukte maar half. De NSB won aanhang onder de middenklasse en de elite, maar de arbeiders moesten weinig hebben van ‘die lui die te stom zijn om zelf wat te kunnen’.

1977-3469
Opening van het districtshuis van de NSB aan de Heemraadssingel in 1941. Op het balkon ir. A. Mussert, oprichter en leider van de NSB. Beeld door: beeld: Foto: J. van Rhijn

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

anne2

Anne Jongstra

Anne Jongstra (1964) ziet zaken graag in historisch perspectief. Hij is geboren en getogen in Rotterdam, studeerde in de jaren tachtig geschiedenis in Utrecht en werkt nu voor het Stadsarchief Rotterdam.

Profiel-pagina
Jacques Börger

Jacques Börger

Jacques Börger (1955) is historicus en woont sinds 1998 in Rotterdam. Jacques is verantwoordelijk voor de communicatie en marketing van Museum Rotterdam en schrijft regelmatig stukjes over Rotterdam en haar geschiedenis.

Profiel-pagina