Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Met de vernieuwde McDonald’s lijkt de Coolsingel een echte grootstedelijke boulevard geworden. Maar wat zegt de mogelijkheid om 24 uur per dag in een hel verlichte omgeving in een prefab burger te kunnen happen eigenlijk over de stad?

De Coolsingel is af, nu er eind maart een nieuwe McDonald’s is geopend. En dat zonder dat er een steen uit de grond is gehaald voor de lang verwachte opknapbeurt van de straat. Bij de grootse opening van het herbouwde paviljoen op de kruising met de Meent werd feestelijk beloofd dat deze vestiging ‘nooit meer dicht zal gaan’, aangezien die 24 uur per dag geopend zal zijn. Daarmee is er dus eindelijk dag en nacht leven op de Coolsingel en de straat ineens verworden tot de echte grootstedelijke boulevard die we altijd al wilden hebben.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Bart Witteman

Bart Witteman

Bart Witteman is bij toeval in Rotterdam terecht gekomen, voor zover je daarvan kunt spreken als je stedenbouw hebt gestudeerd in Delft. Inmiddels woont hij er lang genoeg om niet meer weg te willen en verkeert hij dagelijks in de verwachting ooit iets te begrijpen van de stad, haar plannen en haar bewoners.

Profiel-pagina
frank hanswijk

Frank Hanswijk

Fotograaf

Frank Hanswijk (Rotterdam, 1971) is een Rotterdamse fotograaf. Hij ontwikkelde zich breed met werk in journalistiek, reclame, theater en architectuur. De laatste jaren concentreert zijn werk zich steeds meer op architectuur en landschap. Hij benadert de architectuur niet als object maar als plek waarin de mens, al dan niet op de foto aanwezig, een cruciale rol speelt.

Profiel-pagina