Ga naar de inhoud

Geen logo: V2_ versus de welstandscommissie

Het plaatsen van een kunstlogo maakte het hoofdkwartier van V2_ eindelijk zichtbaar in de stad. Maar volgens de welstandscommissie is het logo van de kunstinstelling een reclame-uiting die niet aan de eisen voldoet. Adjunct-directeur Joke Brouwer gaat in bezwaar.

V2_facade_2014
Voorgevel van V2_ met kunstlogo

Vanaf het moment dat V2_ in 1994 het voormalige NRC-pand in de Eendrachtsstraat betrok, hebben we geprobeerd middelen te vinden om de ontoegankelijk ogende gevel een meer kunstorganisatie-waardig uiterlijk te geven. Jarenlang kregen we, vooral van de gemeente Rotterdam, de klacht ‘onzichtbaar’ te zijn. Daarnaast schrokken buitenlandse bezoekers soms van de aanblik van onze wat vervallen gevel, die zij niet konden rijmen met de sterke reputatie van onze organisatie.

Door een gebrek aan middelen bleken de meeste plannen voor de gevel in de loop der jaren onhaalbaar. Het is ons echter uiteindelijk wel gelukt om een iets meer bescheiden plan te realiseren. We zijn dan ook opgetogen dat we niet alleen een deel van de kille muren hebben vervangen door glazen puien – waardoor we visueel veel toegankelijker zijn geworden – maar dat we ook een ‘kunstlogo’ hebben kunnen plaatsen om onze zichtbaarheid te vergroten.

Al 7 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam