Ga naar de inhoud

Geen logo: V2_ versus de welstandscommissie

Het plaatsen van een kunstlogo maakte het hoofdkwartier van V2_ eindelijk zichtbaar in de stad. Maar volgens de welstandscommissie is het logo van de kunstinstelling een reclame-uiting die niet aan de eisen voldoet. Adjunct-directeur Joke Brouwer gaat in bezwaar.

V2_facade_2014
Voorgevel van V2_ met kunstlogo

Vanaf het moment dat V2_ in 1994 het voormalige NRC-pand in de Eendrachtsstraat betrok, hebben we geprobeerd middelen te vinden om de ontoegankelijk ogende gevel een meer kunstorganisatie-waardig uiterlijk te geven. Jarenlang kregen we, vooral van de gemeente Rotterdam, de klacht ‘onzichtbaar’ te zijn. Daarnaast schrokken buitenlandse bezoekers soms van de aanblik van onze wat vervallen gevel, die zij niet konden rijmen met de sterke reputatie van onze organisatie.

Door een gebrek aan middelen bleken de meeste plannen voor de gevel in de loop der jaren onhaalbaar. Het is ons echter uiteindelijk wel gelukt om een iets meer bescheiden plan te realiseren. We zijn dan ook opgetogen dat we niet alleen een deel van de kille muren hebben vervangen door glazen puien – waardoor we visueel veel toegankelijker zijn geworden – maar dat we ook een ‘kunstlogo’ hebben kunnen plaatsen om onze zichtbaarheid te vergroten.

Al 7 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures