Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Tegenwoordig kunnen we ons in Rotterdam nauwelijks voorstellen dat we 14 mei onopgemerkt voorbij laten gaan. Toch is de huidige herdenking van het bombardement op Rotterdam een relatief nieuw fenomeen. In de eerste decennia was nauwelijks aandacht voor de datum. De blik was vooruit gericht, ‘sterker door strijd’ het ter harte genomen devies van koningin Wilhelmina. Susan Hogervorst en Patricia van Ulzen deden onderzoek naar het veranderende herdenken van die dag in mei, waarop de stad zijn hart verloor. Ze schreven het boek ‘Rotterdam en het bombardement, 75 jaar herinneren en vergeten’.
 

IMG_0129
Patricia van Ulzen (links) en Susan Hogervorst schreven een boek over de herdenking van het bombardement. Beeld door: beeld: Tara Lewis

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

WhatsApp Image 2019-09-03 at 08.40.31

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) werkt als freelancer voor diverse media. Ze koestert haar innerlijke tokkie en kan soms een beetje cynisch zijn. Ze vindt dat het discussieplatform bedoeld is voor lezers, en voelt zich daarom niet altijd geroepen te reageren. Ze studeerde Geschiedenis aan de EUR en Communicatie aan de HES.

[email protected]

Profiel-pagina