Ga naar de inhoud

Hoe los je een begrotingstekort van 200 miljoen euro op?

Als de geruchten kloppen, dan stevent de gemeente Rotterdam dit jaar af op een begrotingstekort van 200 miljoen euro. Normaliter vang je dat altijd op met een nieuwe bezuinigingsronde, maar dat was de afgelopen jaren bepaald nog geen succes.

Maar hoe kom je dan aan dat geld? Vers Beton-redacteur Lucette Mascini ging voor Metro op zoek bij de oppositie en sprokkelde zo 15 miljoen bij elkaar. Goed begin, maar dan moeten we ook wat inleveren: de bakfietswijken komen er niet, de milieuzones vervallen, het Citylab010 sterft een premature dood, de afvalstoffenheffing raakt zijn korting kwijt en de parkeertarieven worden vertienvoudigd (!).

Rotterdam moet bezuinigen? Maar waarop dan?

Lees het artikel op de website van Metro

Lees dat artikel

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam