Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
portret13k
Cordelia en Niels, van Kopi Soesoe. Beeld door: beeld: Floor Margarita Cornelisse

Aan de Sumatraweg, bij het Deliplein op Katendrecht, zit Kopi Soesoe: koffiebar annex huiskamerpodium. Als we arriveren voor het gesprek staat eigenaar Niels te glunderen. “Kijk. Deze is genummerd. Het is een gelimiteerde batch.” Niels laat trots een fles gin zin met een het nummer 37 en cijfer D. Hij lacht. “Gelukkig is hij ook nog eens heel lekker.” Niels deelt Kopi Soesoe met Cordelie, zijn vriendin. De ruimte biedt een gigantische koffiemachine, er hangen Rotterdamse foto’s aan de muur en verhip, achterin de zaak is een klein podiumpje gecreëerd. Cordelie en Niels over hoe zij hun Rotterdamse trots hebben opgebouwd. Met veel geduld.

Cordelie: “Wij combineren muziek met goede koffie. Overdag heb je koffie, ’s avonds bijzondere biertjes en een huiskamerpodium. Het liefst voor wat wij zelf leuk vinden: kleine, alternatieve muzikanten, die een beetje tegen het gevestigde aan schoppen. Een ontmoetingsplek, dat is het eigenlijk bovenal.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Screenshot 2017-08-11 16.13.53

Anneke Kortleve

Anneke Kortleve (1985) is schrijver, vooral over eten en het leven. Ze woont in Rotterdam en probeert met haar kook- en schrijfproject ‘Condimentariër’ vleeseters ervan te overtuigen dierlijke producten als toevoeging te zien, niet als hoofdbestanddeel.

Profiel-pagina
Floor Margarita Cornelisse

Floor Margarita Cornelisse

Floor Margarita Cornelisse (1978) studeerde Industriële Vormgeving aan the Design Academy Eindhoven en Masters Vrije Kunsten op het St. Joost Breda. Momenteel runt zij RUIM, een projectbureau voor Directe Kunst (www.fam-ruim.nl) en is ze als zelfstandige werkzaam in datzelfde vakgebied (www.devraag.info).

Profiel-pagina