Ga naar de inhoud

Kopi Soesoe: "Tijdens ons death metalhalfuurtje drinken we bier gemaakt door de gitarist van Slayer" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In samenwerking met Rdamse Nieuwe maakt Vers Beton een serie portretten van jonge, Rotterdamse ondernemers. Wie zijn ze, wat doen ze? In de nieuwste aflevering spreekt Anneke Kortleve met de mensen van Kopi Soesoe, de sympathieke koffiebar op Katendrecht


portret13k

Cordelia en Niels, van Kopi Soesoe.

beeld: Floor Margarita Cornelisse

Aan de Sumatraweg, bij het Deliplein op Katendrecht, zit Kopi Soesoe: koffiebar annex huiskamerpodium. Als we arriveren voor het gesprek staat eigenaar Niels te glunderen. “Kijk. Deze is genummerd. Het is een gelimiteerde batch.” Niels laat trots een fles gin zin met een het nummer 37 en cijfer D. Hij lacht. “Gelukkig is hij ook nog eens heel lekker.” Niels deelt Kopi Soesoe met Cordelie, zijn vriendin. De ruimte biedt een gigantische koffiemachine, er hangen Rotterdamse foto’s aan de muur en verhip, achterin de zaak is een klein podiumpje gecreëerd. Cordelie en Niels over hoe zij hun Rotterdamse trots hebben opgebouwd. Met veel geduld.

Cordelie: “Wij combineren muziek met goede koffie. Overdag heb je koffie, ’s avonds bijzondere biertjes en een huiskamerpodium. Het liefst voor wat wij zelf leuk vinden: kleine, alternatieve muzikanten, die een beetje tegen het gevestigde aan schoppen. Een ontmoetingsplek, dat is het eigenlijk bovenal.”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam