Ga naar de inhoud

Kopi Soesoe: "Tijdens ons death metalhalfuurtje drinken we bier gemaakt door de gitarist van Slayer" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In samenwerking met Rdamse Nieuwe maakt Vers Beton een serie portretten van jonge, Rotterdamse ondernemers. Wie zijn ze, wat doen ze? In de nieuwste aflevering spreekt Anneke Kortleve met de mensen van Kopi Soesoe, de sympathieke koffiebar op Katendrecht


portret13k

Cordelia en Niels, van Kopi Soesoe.

beeld: Floor Margarita Cornelisse

Aan de Sumatraweg, bij het Deliplein op Katendrecht, zit Kopi Soesoe: koffiebar annex huiskamerpodium. Als we arriveren voor het gesprek staat eigenaar Niels te glunderen. “Kijk. Deze is genummerd. Het is een gelimiteerde batch.” Niels laat trots een fles gin zin met een het nummer 37 en cijfer D. Hij lacht. “Gelukkig is hij ook nog eens heel lekker.” Niels deelt Kopi Soesoe met Cordelie, zijn vriendin. De ruimte biedt een gigantische koffiemachine, er hangen Rotterdamse foto’s aan de muur en verhip, achterin de zaak is een klein podiumpje gecreëerd. Cordelie en Niels over hoe zij hun Rotterdamse trots hebben opgebouwd. Met veel geduld.

Cordelie: “Wij combineren muziek met goede koffie. Overdag heb je koffie, ’s avonds bijzondere biertjes en een huiskamerpodium. Het liefst voor wat wij zelf leuk vinden: kleine, alternatieve muzikanten, die een beetje tegen het gevestigde aan schoppen. Een ontmoetingsplek, dat is het eigenlijk bovenal.”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Rouwpatronen, informele vormen en verrassingen uit onverwachte hoeken. Op woensdagavond 5 juni staat in het Journalistiek Eetcafé het afscheid nemen centraal met meesterinterviewer en schrijver Frénk van der Linden. In deze vijfde editie wordt er in het wijkrestaurant de Carnisser Keuken besproken wat ons verbindt en onderscheidt, hoe het verlies van een dierbare ons leven kan beïnvloeden en hoe we dat vormgeven.

  Venue: De Carnisser Keuken
  Datum:
 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Ook dit jaar organiseert AIR-Architectuur Instituut Rotterdam een bijzondere filmavond op een unieke locatie in het festivalhart.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als adviseur werk je samen met (communities van) ervaringsdeskundigen en informele organisaties die dicht bij bewoners staan. Dit netwerk is de basis van Warm Rotterdam. Je onderhoudt, versterkt dit netwerk en bouwt het verder uit. Je haalt ervaringen en kennis op en vertaalt dat, met het team, naar concrete acties of projecten. Op deze manier geeft Warm Rotterdam een stem aan mensen in armoede, bundelt hun kennis en adresseert en agendeert dit bij bestuur & politiek, beïnvloedt beleid en spreekt bedrijven aan op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid bij de aanpak van armoede. 

 • Ben jij een kunstenaar of kunstcollectief werkzaam binnen het domein van social practices, ben je klaar voor een volgende stap in je carrière en sta je open voor kritische reflectie op je eigen artistieke praktijk? Zou je er voor openstaan bewoners, kinderen of partners uit de buurt te betrekken bij jouw werk? Ben je geïnteresseerd in het verkennen van de collectie, Depot Boijmans Van Beuningen, en museale praktijken?

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf september 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures