Ga naar de inhoud

Oorlog is niet chill

Vers Beton schrijft elke maand een column in de Uitagenda Rotterdam, het gratis culturele uitgaansmagazine. Ferrie verwondert er zich in mei over, hoe een museum over de oorlog een multimediaspektakel kan worden.

M’n kapster bezocht het Anne Frank Huis en was onthutst. ‘Wat een aftandse bezemkast! Ik begrijp niet waarom je daar anderhalf uur voor in de rij moet staan.’ Ze schakelde de tondeuse uit en keek me scherp aan in de spiegel. ‘Er stonden niet eens meubels in. En daar betaal je dan tien euro voor.’ Gelukkig weten museumdirecteuren het inmiddels ook: er is zwaar geschut nodig om gruwelijke werkelijkheden aan het verstand van jongere generaties te peuteren. Dus worden tentoonstellingen omgevormd tot heftige interactieve werelden, die hard op de zintuigen inbeuken. Alleen dán komt de jonge bezoeker tot het inzicht: oorlog is niet chill.

allegevallenen
Alle Gevallenen beeld: Ferry van Steijn

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam