Ga naar de inhoud

Profiel van een kantelaar – nu te koop in Blendle!

Zoals gisteren aangekondigd gaat Vers Beton vandaag weer Blendlen. Studio Katshoek-redacteur Daan Rutten schreef een prachtig profiel van Jan Rotmans, met veel gevoel voor enscenering en detail. Hieronder een klein deel daarvan, voor een paar dubbeltjes koop je het volledige verhaal hier.

Lees het hele verhaal hier in Blendle!
Rotmans (1961) werd geboren als een veelbelovende jongeman, met alles in zich om uit te groeien tot ver boven het maaiveld. Hij groeide op aan de lommerrijke Bergselaan in Rotterdam-Noord, waar het middenstandsgezin inwoonde bij opa en oma. Ouders en leraren hadden de grootste moeite om het gestampvoet van Jan in toom te houden: hij had dubbel zoveel energie als de rest en wilde alles weten, alles kunnen en zich vooral ook voortdurend bewijzen. De keerzijde was er ook. Lukte iets niet, dan werd hij al snel baldadig. Bij een treiterspelletje kreeg hij een biljartbal rakelings langs zich heen gegooid. Een spiegel viel in duizend scherven uiteen.

Niet tegen je verlies kunnen is het kenmerk van een topsporter, zegt Rotmans daar zelf over: “Sla de biografieën van Johan Cruijff en Willem van Hanegem er maar op na.” Vinden we in deze vergelijking een spoor van megalomanie?
-> Lees het hele verhaal hier in Blendle! <-

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures