Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Zoals gisteren aangekondigd gaat Vers Beton vandaag weer Blendlen. Studio Katshoek-redacteur Daan Rutten schreef een prachtig profiel van Jan Rotmans, met veel gevoel voor enscenering en detail. Hieronder een klein deel daarvan, voor een paar dubbeltjes koop je het volledige verhaal hier.

Lees het hele verhaal hier in Blendle!
Rotmans (1961) werd geboren als een veelbelovende jongeman, met alles in zich om uit te groeien tot ver boven het maaiveld. Hij groeide op aan de lommerrijke Bergselaan in Rotterdam-Noord, waar het middenstandsgezin inwoonde bij opa en oma. Ouders en leraren hadden de grootste moeite om het gestampvoet van Jan in toom te houden: hij had dubbel zoveel energie als de rest en wilde alles weten, alles kunnen en zich vooral ook voortdurend bewijzen. De keerzijde was er ook. Lukte iets niet, dan werd hij al snel baldadig. Bij een treiterspelletje kreeg hij een biljartbal rakelings langs zich heen gegooid. Een spiegel viel in duizend scherven uiteen.

Niet tegen je verlies kunnen is het kenmerk van een topsporter, zegt Rotmans daar zelf over: “Sla de biografieën van Johan Cruijff en Willem van Hanegem er maar op na.” Vinden we in deze vergelijking een spoor van megalomanie?
-> Lees het hele verhaal hier in Blendle! <-

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Daan Rutten

Daan Rutten

Daan Rutten (1981) is cultuurfilosoof en journalist. Getogen in Maastricht, maar opa kwam toch echt uit hartje Delfshaven. Woont en werkt in Rotterdam Noord.

Profiel-pagina
Tom Slegtenhorst

Tom Slegtenhorst

Tom Slegtenhorst (1987) is illustrator. Als kind van Zuid een ‘echte’ Rotterdammer. Tegenwoordig werkt hij vanuit zijn studio aan huis in West.

Profiel-pagina