Ga naar de inhoud

'Rotterdamse integratienota had in 1985 geschreven kunnen zijn'

Een interessant opiniestuk van Herman Meijer in de Moslimkrant. Volgens de Rotterdamse oud-wethouder Integratie is de integratienota die in maart gepresenteerd werd ‘in de situatie van de vorige eeuw blijven steken’. 
De nota staat vol blinde vlekken, merkt Meijer op. Een fragment:

Migranten die zichzelf isoleren, heten in de nota “niet-willers”. Maar geen woord over witte en zwarte scholen en de belangrijkste oorzaak daarvan, de witte vlucht, toch ook een vorm van onwil. Net zo min wordt gerept over al die maatschappelijke verbanden in de stad, besturen en instellingen, die in de praktijk een blanke elite vormen.

Eigenlijk is het gemeentebestuur zelf slecht geïntegreerd in het hedendaagse Rotterdam, luidt Meijers conclusie. Een mening die NIDA-voorman Nourdin el Ouali in januari al uitte in een opiniestuk op Vers Beton.

Al 3 reacties — discussieer mee!

  • Staat er in de integratienota, dat integratie inhoudt dat mono etnische instellingen, geleid door beroepsallochtonen, enorme subsidies krijgen, zonder dat controle op de uitgaven noodzakelijk is?
    Dat gebeurde n.l. in de periode van die geweldige wethouder Meijer.

    Bart. Ik heb ouders weleens aangeraden hun zoon van onze ” zwarte” school te halen, omdat hij als enige Nederlander enorm gepest en zelfs mishandeld werd. Ze deden het pas toen zijn voortanden er bijna uitgeslagen waren. De vader van de door mij aangepakte dader hield het, je gelooft het niet: discriminatie! Zijn moeder verontschuldigde zich voor het gedrag van haar zoon en ex man!

  • Apart dat Herman Meijer zo meeleeft met minderheden. Behalve als blanken op een zwarte school in de minderheid zijn. Dan is het ineens ‘vluchten’.
    En ‘onwil’? Dat is het zeker, Herman. Ik wil het beste voor mijn kind. En als overheidsbeleid ervoor zorgt dat het gemiddelde IQ op een school naar beneden dendert, dan verhuis ik mijn kinderen ja. Gek, he? Moet ik me daar soms schuldig voor voelen? Die man spoort echt niet.

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam