Ga naar de inhoud

Schrijver in de stad: Baby-eendjes en een T-Rex

Ruimdenkendheid in Vinex-walhalla – het bestaat. Al strekt die zich niet zover uit dat een T-shirt met een T-rex door de beugel kan, ontdekt columnist Vincent Cardinaal.

Schrijver in de stad: dino
Schrijver in de stad: dino beeld: Tom Slegtenhorst

Afgelopen zondag ging ik een stuk fietsen. Ik deed dit op de fiets die alvast aangeschaft is met het oog op de komst van mijn dochter, geboorte gepland op de dag dat de Tour de France begint. De fiets heeft een idioot grote stuurkolom, zodat ’ie alle ruimte geeft die noodzakelijk is voor het assortiment kinderzitjes dat deze wereld rijk is. Verder is het rijwiel beter uitgebalanceerd dan de gemiddelde bolide uit de Formule 1. Knappe vent die hiermee horizontaal gaat. Alhoewel – als dreumes kukelde ik geregeld uit het kinderzitje achterop de fiets van mijn moeder. Ik was een beweeglijk ventje, en de tekenen van mijn inmiddels beruchte onhandigheid waren ook al te zien. Er zijn geen garanties in dit leven, zelfs niet voor een zuigeling. Het is niet anders.

We fietsten deze zondag in de buurt van Poortugaal, in Bos Valckesteyn. Een stuk groen dat mij onbekend was tot die dag, maar ik ben dan ook het kind dat pas op zijn tiende een koe voor het eerst in levenden lijve zag. Tot die tijd waren ze voor mij net zo imaginair als dinosauriërs. Over dino’s gesproken – er bestaat een link tussen mij, deze relatief vroege bewandelaars van de Aarde en Poortugaal.

Rond 2000 kwam ik geregeld in de kleine gemeente in de Albrandswaard. Ik probeerde, na van de middelbare school te zijn getrapt, aan een diploma te komen om verder te geraken in het leven. Ik deed dat volgens de doctrine ‘met zo min mogelijk inspanning en het meeste plezier resultaat boeken’. En dus ging ik parttime naar school aan de Spinozaweg op Zuid. Daar maakte ik een vriend, een lieve, christelijke jongen uit Poortugaal. Het duurde niet lang voor hij mij thuis uitnodigde. Zo leerde ik ook zijn ouders kennen.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures