Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Geld is steeds meer een bron van zorg geworden. Het vertrouwen in banken hebben we opgezegd. We keren ons af van de hebzucht en de graaicultuur. Rente drijft geld in de handen van mensen die al meer dan genoeg hebben. Banken vragen servicekosten voor waardeloze diensten en intussen delen ze gigantische bonussen uit.

Harry te Riele bedacht een alternatief. De Dam is een betaalmiddel voor Rotterdammers. Een tweede portemonnee, zoals hijzelf zegt. Zonder rente. Op basis van vertrouwen. Honderden Rotterdammers maken er al gebruik van. Zo bouwen zij aan een lokaal netwerk en een sterke lokale economie.

Nieuw geld?

Wat vindt jij, Vers Beton-bezoekers, van dit initiatief? Is het kansloos of kansrijk? Te idealistisch en kleinschalig? Of kan alternatief geld inderdaad de samenleving veranderen?

De stelling van deze week luidt:

Met ander geld krijgen we een betere stad.

Vers Geluid wordt gemaakt en gepresenteerd door Marco Visscher (chef curator Tegengeluid) en Inge Janse (redacteur Vers Beton). Bovendien gaat Celeste Boddaert de straat op om de mening van de Rotterdammer te peilen, terwijl Vincent Cardinaal de vaste column verzorgt. Het programma wordt uitgezonden door OPEN Rotterdam op woensdagavond tussen 19 en 21 uur.
Open RotterdamOPEN Rotterdam is te beluisteren via 93.9 FM en de livestream op de website, waar de uitzendingen later in het online archief terug te vinden zijn. Vers Geluid wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont op Kop van Zuid. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
michael van kekem portret

Michael van Kekem

Illustrator

Michael van Kekem (1985) werkt als illustratief ontwerper en printmaker. Zijn werk bestaat uit het maken en creëren van redactionele illustraties, boeken, huisstijlen, artwork voor animaties, prints en producten zoals Very Manly Pins. Zeefdruk, digitale en handgetekende elementen zijn belangrijke aspecten in zijn werk.

Profiel-pagina