Ga naar de inhoud

Wattnou: "Het aannemen van Opa Ampère was briljant" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In samenwerking met Rotterdamse Nieuwe portretteert Vers Beton jonge Rotterdamse ondernemers. In deze aflevering: Wattnou, een bijzonder snoerboer.
Derk van Mameren (34) ontvangt in de grote, lichte kantoorruimte boven zijn winkel Wattnou aan de Nieuwe Binnenweg. Het is vrijdagmiddag en een drukte van belang. Beneden helpt medewerker Thijs de laatste klanten van de dag aan een nieuwe lamp, boven pakt Opa Ampère – waarover later meer – zijn boeltje bij elkaar en wenst iedereen een fijn weekend. “Maaskant!” roept Derk joviaal, “Kom je erbij zitten?” Van achter haar bureau staat Irene (23) op en neemt naast Derk plaats aan de tafel bij de onafgewerkte bakstenen muur. “Irene was vijf jaar geleden de eerste die ik aannam,” vertelt Derk. “Inmiddels bestaat ons team uit twaalf man.”

Wattnou werd in 2007 opgericht als een adviesbureau voor slimme verlichtingsoplossingen. Aan de voorkant van het kleine pand begon Derk een winkeltje in verlichtingsartikelen, in de hoop zo een deel van de kantoorhuur te kunnen terugverdienen. Toen een klant zijn winkel binnenkwam met de vraag of hij misschien een rood in plaats van een wit elektriciteitssnoer voor haar had, ging bij Derk een lichtje branden. Waarom bestond zoiets nog niet? Niet veel later begon hij onder de merknaam Snoerboer zelf snoeren in alle kleuren van de regenboog te verkopen en was een succes geboren. Snoerboer.nl verkoopt inmiddels duizenden kilometers elektriciteitssnoer per jaar over de gehele wereld. Ook de winkel Wattnou heeft de gekleurde snoeren prominent in de etalage hangen, maar het pand aan de Nieuwe Binnenweg is meer dan een uithangbord van Snoerboer.nl. Hier worden ook (design)producten van andere merken verkocht.


portret14k2

Derk, Irene en Thijs

beeld: Floor Margarita Cornelisse

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures