Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

In samenwerking met Rotterdamse Nieuwe portretteert Vers Beton jonge Rotterdamse ondernemers. In deze aflevering: Wattnou, een bijzonder snoerboer.
Derk van Mameren (34) ontvangt in de grote, lichte kantoorruimte boven zijn winkel Wattnou aan de Nieuwe Binnenweg. Het is vrijdagmiddag en een drukte van belang. Beneden helpt medewerker Thijs de laatste klanten van de dag aan een nieuwe lamp, boven pakt Opa Ampère – waarover later meer – zijn boeltje bij elkaar en wenst iedereen een fijn weekend. “Maaskant!” roept Derk joviaal, “Kom je erbij zitten?” Van achter haar bureau staat Irene (23) op en neemt naast Derk plaats aan de tafel bij de onafgewerkte bakstenen muur. “Irene was vijf jaar geleden de eerste die ik aannam,” vertelt Derk. “Inmiddels bestaat ons team uit twaalf man.”

Wattnou werd in 2007 opgericht als een adviesbureau voor slimme verlichtingsoplossingen. Aan de voorkant van het kleine pand begon Derk een winkeltje in verlichtingsartikelen, in de hoop zo een deel van de kantoorhuur te kunnen terugverdienen. Toen een klant zijn winkel binnenkwam met de vraag of hij misschien een rood in plaats van een wit elektriciteitssnoer voor haar had, ging bij Derk een lichtje branden. Waarom bestond zoiets nog niet? Niet veel later begon hij onder de merknaam Snoerboer zelf snoeren in alle kleuren van de regenboog te verkopen en was een succes geboren. Snoerboer.nl verkoopt inmiddels duizenden kilometers elektriciteitssnoer per jaar over de gehele wereld. Ook de winkel Wattnou heeft de gekleurde snoeren prominent in de etalage hangen, maar het pand aan de Nieuwe Binnenweg is meer dan een uithangbord van Snoerboer.nl. Hier worden ook (design)producten van andere merken verkocht.

portret14k2
Derk, Irene en Thijs Beeld door: beeld: Floor Margarita Cornelisse

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina
Floor Margarita Cornelisse

Floor Margarita Cornelisse

Floor Margarita Cornelisse (1978) studeerde Industriële Vormgeving aan the Design Academy Eindhoven en Masters Vrije Kunsten op het St. Joost Breda. Momenteel runt zij RUIM, een projectbureau voor Directe Kunst (www.fam-ruim.nl) en is ze als zelfstandige werkzaam in datzelfde vakgebied (www.devraag.info).

Profiel-pagina