Ga naar de inhoud

Afdeling Buitengewone Zaken: "Eindhoven heeft in ons geïnvesteerd, Rotterdam plukt nu de vruchten" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In de Voorhaven huist ontwerpbureau Afdeling Buitengewone Zaken in een voormalige jeneverfabriek. Hun uitzicht behelst Historisch Delfshaven, de buren zijn onder meer lingeriebedrijf Marlies Dekkers en theatermakers Hotel Modern. Het ontwerpbureau telt twee gigantische etages. Links in de ruimte staan alle bouwmaterialen en werktafels. Rechts staat een grote tafel met zes bureaus. Aan het ene bureau wordt ontworpen, aan het andere wordt onderzoek gedaan. Aan de grote tafel zitten zes jongens met één doel: ontdekken wat de mens nodig heeft. Dore van Duivenbode sprak met Gordon Tiemstra en Jeffrey Braun.

In Eindhoven waren jullie erg geliefd. Wat vindt de stad van jullie vertrek?

 

Jeffrey: “Ze vinden het fantastisch dat wij zo zijn gegroeid.”
Gordon: “Maar we werkten daar ook samen met de stadspromotor. Die belt niet meer.”
Jeffrey: “Die vindt ons vertrek natuurlijk jammer. Begrijpelijk, Eindhoven heeft in ons geïnvesteerd en Rotterdam plukt nu de vruchten.”

 

Wat betekende deze overstap voor jullie?

 

Gordon: “In Eindhoven kenden wij iedereen maar voelden we een plafond. In de afgelopen tijd zijn we van studenten die een bedrijf hadden, professionals geworden. We hadden adem nodig om te groeien.”
Jeffrey: “Kijk alleen al naar deze locatie en ruimte. Iedere keer als ik aan kom fietsen, heb ik zin aan de slag te gaan.”
Gordon: “Dat werkt in onze hele houding door. Ook naar klanten toe.”

 

Wat doen jullie?

 

Gordon: “We zijn een ontwerpbureau. Met een team dat van origine uit industrieel ontwerpers bestaat. Hierdoor kunnen wij ideeën van klanten snel concretiseren en binnen een week een ‘proof of concept’ afleveren. Inclusief prototypes en rollenspellen waarin wij het product of de dienst testen.”
Jeffrey: “Ook geven wij workshops aan bedrijven die als start-up willen leren denken of bijvoorbeeld aan studenten van de Willem de Kooning Academie. Binnen een dag moeten zij iets bedenken, uitwerken en op straat testen.”
Gordon: “Daarom is deze plek voor ons ook zo interessant. Aan de ene kant heb je oud-Hollands blank, aan de andere kant veel verschillende culturen. Als een product of dienst bij beiden werkt, is het goed.”

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

  • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

    Venue: Kunstinstituut Melly
    Datum:
  • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

    Venue: De leeszaal
    Datum:
  • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

    Venue: BlueCity
    Datum:
  • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam