Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

In de Voorhaven huist ontwerpbureau Afdeling Buitengewone Zaken in een voormalige jeneverfabriek. Hun uitzicht behelst Historisch Delfshaven, de buren zijn onder meer lingeriebedrijf Marlies Dekkers en theatermakers Hotel Modern. Het ontwerpbureau telt twee gigantische etages. Links in de ruimte staan alle bouwmaterialen en werktafels. Rechts staat een grote tafel met zes bureaus. Aan het ene bureau wordt ontworpen, aan het andere wordt onderzoek gedaan. Aan de grote tafel zitten zes jongens met één doel: ontdekken wat de mens nodig heeft. Dore van Duivenbode sprak met Gordon Tiemstra en Jeffrey Braun.

In Eindhoven waren jullie erg geliefd. Wat vindt de stad van jullie vertrek?

Jeffrey: “Ze vinden het fantastisch dat wij zo zijn gegroeid.”
Gordon: “Maar we werkten daar ook samen met de stadspromotor. Die belt niet meer.”
Jeffrey: “Die vindt ons vertrek natuurlijk jammer. Begrijpelijk, Eindhoven heeft in ons geïnvesteerd en Rotterdam plukt nu de vruchten.”

Wat betekende deze overstap voor jullie?

Gordon: “In Eindhoven kenden wij iedereen maar voelden we een plafond. In de afgelopen tijd zijn we van studenten die een bedrijf hadden, professionals geworden. We hadden adem nodig om te groeien.”
Jeffrey: “Kijk alleen al naar deze locatie en ruimte. Iedere keer als ik aan kom fietsen, heb ik zin aan de slag te gaan.”
Gordon: “Dat werkt in onze hele houding door. Ook naar klanten toe.”

Wat doen jullie?

Gordon: “We zijn een ontwerpbureau. Met een team dat van origine uit industrieel ontwerpers bestaat. Hierdoor kunnen wij ideeën van klanten snel concretiseren en binnen een week een ‘proof of concept’ afleveren. Inclusief prototypes en rollenspellen waarin wij het product of de dienst testen.”
Jeffrey: “Ook geven wij workshops aan bedrijven die als start-up willen leren denken of bijvoorbeeld aan studenten van de Willem de Kooning Academie. Binnen een dag moeten zij iets bedenken, uitwerken en op straat testen.”
Gordon: “Daarom is deze plek voor ons ook zo interessant. Aan de ene kant heb je oud-Hollands blank, aan de andere kant veel verschillende culturen. Als een product of dienst bij beiden werkt, is het goed.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode (1985) is freelance journalist voor print media, online en voor televisie.
Zij maakt portretten, reportages en documentaires voor onder meer NRC, Vrij Nederland, VPRO, IFFR en RTV Rijnmond.

Profiel-pagina
Floor Margarita Cornelisse

Floor Margarita Cornelisse

Floor Margarita Cornelisse (1978) studeerde Industriële Vormgeving aan the Design Academy Eindhoven en Masters Vrije Kunsten op het St. Joost Breda. Momenteel runt zij RUIM, een projectbureau voor Directe Kunst (www.fam-ruim.nl) en is ze als zelfstandige werkzaam in datzelfde vakgebied (www.devraag.info).

Profiel-pagina