Ga naar de inhoud

Broeden op creativiteit — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Van een strak pak met glimmende schoenen naar een hoodie en sneakers. Immanuel Spoor (29) verruilde vijf jaar geleden zijn kantoorbaan voor een kleine ruimte in een desolaat gebouw. Nu beheert hij samen met een groepje enthousiaste ondernemers een creatieve broedplaats met een missie: Rotterdam nóg toffer maken.
Op de derde verdieping van de Delfstestraat 25 komt de muziek je tegemoet. Dit is duidelijk geen gewone kantooromgeving. De gang hangt vol posters en elke ruimte heeft een eigen sfeer door platenspelers, neonlampen of een bank om te relaxen. Hond Jessie zorgt met luid geblaf voor een begroeting.
De gemeente Rotterdam nam de afgelopen jaren plannen in het gemeentebeleid op om kunstenaars en creatieve ondernemers goedkope werkruimte te bieden om zo het cultureel klimaat in de stad te bevorderen. Maar juist die nieuwe en jonge makers worden vaak ontzien in het gemeentebeleid, betoogde Marianne van der Velde onlangs nog op Vers Beton. Immanuel Spoor, oprichter van On Track Agency, pleit voor verandering door creatieve broedplaatsen waar culturele ondernemers elkaar kunnen vinden, ondersteunen en motiveren.


I Spoor Vers beton-3

Immanuel Spoor

beeld: Chaim Smallegange

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures