Ga naar de inhoud

Broeden op creativiteit — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Van een strak pak met glimmende schoenen naar een hoodie en sneakers. Immanuel Spoor (29) verruilde vijf jaar geleden zijn kantoorbaan voor een kleine ruimte in een desolaat gebouw. Nu beheert hij samen met een groepje enthousiaste ondernemers een creatieve broedplaats met een missie: Rotterdam nóg toffer maken.
Op de derde verdieping van de Delfstestraat 25 komt de muziek je tegemoet. Dit is duidelijk geen gewone kantooromgeving. De gang hangt vol posters en elke ruimte heeft een eigen sfeer door platenspelers, neonlampen of een bank om te relaxen. Hond Jessie zorgt met luid geblaf voor een begroeting.
De gemeente Rotterdam nam de afgelopen jaren plannen in het gemeentebeleid op om kunstenaars en creatieve ondernemers goedkope werkruimte te bieden om zo het cultureel klimaat in de stad te bevorderen. Maar juist die nieuwe en jonge makers worden vaak ontzien in het gemeentebeleid, betoogde Marianne van der Velde onlangs nog op Vers Beton. Immanuel Spoor, oprichter van On Track Agency, pleit voor verandering door creatieve broedplaatsen waar culturele ondernemers elkaar kunnen vinden, ondersteunen en motiveren.


I Spoor Vers beton-3

Immanuel Spoor

beeld: Chaim Smallegange

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam