Ga naar de inhoud

De RotterDream

Vers Beton schrijft elke maand een column in de Uitagenda Rotterdam, het gratis culturele uitgaansmagazine.
“Geen stad biedt zoveel ruimte om je dromen waar te maken als Rotterdam. De huren zijn hier nog betaalbaar, veel grond ligt braak. Bovendien ligt naast deze fysieke ruimte ook inhoudelijk nog veel open. Lange tijd stond Rotterdam immers bekend als havenstad, maar die identiteit is nauwelijks nog vol te houden, nu de haven steeds verder richting Noordzee trekt. Dit is wat men bedoelt als gezegd wordt dat ‘het’ bruist in Rotterdam: hier heb je nog alle ruimte om een droom te realiseren die groter is dan jezelf.”
Dit antwoord geef ik doorgaans als mensen mij vragen waarom ik als voormalig Nijmegenaar, Utrechter en Amsterdammer juist in Rotterdam ben blijven plakken. Het is de ‘RotterDream’, zo vatte een goede vriendin, die vanuit Londen-Zuid in Rotterdam-West is neergestreken, het ooit in één woord samen.

de blockbuster
De Blockbuster beeld: Ferry van Steijn – Ik Rotterdam

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam