Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het nieuwe Rotterdamse cultuurbeleid 2017-2020 ligt klaar in een conceptnota met de titel “Reikwijdte en armslag”. Deze vormt de basis voor het zogeheten Cultuurplan waarin subsidies voor culturele instellingen voor vier jaar worden vastgelegd. Een groter en breder bereik lijkt voorlopig het voornaamste speerpunt. Marianne van der Velde (Music Matters) vraagt zich af waar de plek en het geld is voor juist nieuwe makers die een nieuw publiek trekken.
En wethouder Adriaan Visser kiest sinds zijn aantreden een jaar geleden stevig voor vernieuwing: “U kunt ervan uitgaan dat de verdeling van subsidiegelden niet dezelfde zal zijn als vier jaar geleden.”

De nota is geschreven op basis van discussies en gesprekken in de afgelopen maanden. Dit keer is de nota niet door de gemeente geschreven, waarbij de culturele instellingen er weinig tot geen invloed op hebben, maar tot stand gekomen in een samenwerking tussen de huidige gesubsidieerde culturele instellingen, de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en de gemeente.

Reikwijdte en armslag

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Marianne van de Velde

Marianne van de Velde

Marianne van de Velde is directeur van Music Matters. Van 2009 tot 2011 was zij voorzitter van jongRRKC. Marianne studeerde Algemene Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en volgde aldaar een master in ‘Cultural Economics & Entrepreneurship’.

Profiel-pagina
05_Nina Fernande_integratie

Nina Fernande

Illustrator

Nina Fernande (1987) is een illustrator. Ze woont en werkt in Rotterdam. Als ze niet aan Franstalige chansons werkt, kleurt, faxt en streept ze simpele maar krachtige platen. Ze typeert haar werk als cartoonesk zonder het grafische element te verliezen.

Profiel-pagina