Ga naar de inhoud

Gezocht: het meest dwarse idee van Rotterdam

Vers Geluid, ons radioprogramma op Open Rotterdam met wekelijks een tegendraadse denker, zendt zijn laatste aflevering uit op 10 juni. We zijn daarom op zoek naar dé dwarsdenker van Rotterdam. We horen graag al je suggesties voor geniale denkers die hét idee voor Rotterdam hebben!
Ben of ken jij dé dwarsdenker van Rotterdam? Laat dan hier je reactie hieronder achter, of laat het ons weten op Facebook, bijvoorbeeld via Open Rotterdam. Alle suggesties zijn welkom!

Check ook de discussie op de FB-pagina van Open Rotterdam

Hup, kijken!

Al 12 reacties — discussieer mee!

 • Ik hecht wel degelijk waarde aan luchtkwaliteit in de stad en daarom ben ik tegen het halfwassen plan voor een milieuzone. Dat gaat echt niks opleveren. Mijn idee: rigoureus afschaffen van alle tweetakt-brommers en scooters. Tweetakt stoot niet alleen veel fijnstof en andere troep uit, die dingen maken ook nog eens enorm veel herrie. En juist brommers en scooters kunnen perfect elektrisch, de afstand die mensen er mee afleggen is niet zo groot dat je snel met een lege accu staat. En een viertaktmotortje onder je scooter kan natuurlijk ook nog altijd. Maakt minder herrie, is zuiniger en betrouwbaarder. En dus beter voor het milieu.

 • Voor de goede orde: we denken er heel serieus over om volgende week zoveel mogelijk ideeën te presenteren in de uitzending, zij het in de studio, zij het telefonisch, zij het hoe dan ook. Roep dus maar, wees erbij, laten we er een bonte verzameling inspiratie, luchtfietserij en dwarsdenken van maken!

  • Nou als we dan toch bezig zijn, hij werd al genoemd: autovrije Coolsingel. Laten we er dan ook vooral weer een singel van maken, met water. En dan de ‘s-Gravendijkwal volledig naar tunnel ombouwen met een dak erop en leuke terrassen.

   En van alle eigenaren van overtollige kantoorpanden in de binnenstad dwingen om te herontwikkelen naar woningbouw. Want al die tienduizenden meters met systeemplafondkantoren gaan we natuurlijk nooit meer vullen.

 • Wat als we ‘liefde’ als missie/hoger doel/ ‘why’ definiëren voor ‘onze’ stad Rotterdam?
  Ik ben benieuwd wat dat met onze samenleven doet.

 • De beste oplossing is beginnen met de “circulaire samenleving” (NIET economie, dat is een gevolg van samen-leven). Stap 1 zou kunnen zijn: duurzame elektriciteit voor 100.000 Rotterdamse huishoudens. De 2e Maasvlakte biedt de mogelijkheid om 16 grote (7,5 MW) windmolens te plaatsen die door de Rotterdammers gebouwd en geëxploiteerd kunnen worden. Uiteraard in een coöperatie, samen doen, samen de kosten en opbrengst delen. Samen zijn we immers de samenleving. Samen maken we hem duurzaam. En samen kunnen we er geld aan overhouden om samen andere voorzieningen in de samenleving op peil te houden. Op een democratische manier (coöperatie) waar iedereen in de samenleving beter van wordt, zonder dat het extra geld kost!

 • Stop met het versnipperen van Rotterdam’s gekapte bomen – laat Stadshout Rotterdam er planken van zagen! Stadshout Rotterdam wil zoveel mogelijk Rotterdamse gekapte boomstammen redden van de versnipperaar, om die terug te leveren aan de stad als planken of bijvoorbeeld tafels of parkbankjes. Stadshout Rotterdam verzaagt as ma, di en wo haar eerste stammen – bij De Delft, Schiehaven 15. Nieuwsgierig naar boomzagen of de mensen achter Stadshout Rotterdam? Kom langs as wo 10 juni bij De Delft, Schiehaven 15 en ontmoet ons! Isabelle 06 – 148 621 67 Bart – 06 511 69 704. Primeur, en precies op de datum van jullie laatste uitzending :-)!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossop Zadkine.

  Venue: Centrale Bibliotheek Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam