Ga naar de inhoud

Maandag Quote: Rotterdam is een drama

Maandag Quote: start je week met een Rotterdamse quote. Deze week: Jan Rotmans, hoogleraar duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit, geeft aan dat er nog veel werk valt te verrichten voor Rotterdam bij het verminderen van CO2-uitstoot. Rotmans is oprichter van de klimaatorganisatie Urgenda, die vorige week een rechtszaak tegen de Staat won: de overheid moet de CO2-uitstoot terugdringen met 25 procent.
Met de invoering van milieuzones, het gebruik van restwarmte en zonnepanelen hoopt de gemeente Rotterdam deze klimaatdoelen te halen. De kolencentrales blijven voorlopig echter open.

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Mooie zaak zeg, tegen de Staat. Ze hebben er de tijd voor genomen, bij de rechtbank. Nu maar kijken of dat allemaal overeind gaat blijven bij de bovenbazen van het hof en de hoge raad.

  Leuk dat dat reductiebevel is toegewezen. Maar dat is toch vooral een symbolisch gebaar lijkt me. Of gaan we 1 januari 2021 de deurwaarder op de staat afsturen? Want die reductie gaan ze natuurlijk nooit halen. Mag die deurwaarder gaan vaststellen dat het bevel niet is opgevolgd. Wat dan? Weer naar de rechter om schade te claimen op de grond dat het bevel niet is opgevolgd? Wat dat betreft had je beter nu al die verklaring voor recht overeind moeten houden. Had je veel meer aan gehad. Maar daar wilde de rechtbank wrsch niet aan. Want dan komt in 2021 half longziek Nederland bij de staat ziektekosten en loonderving claimen. Nabestaanden van Srebrenica a la. Das een paar duizend euro de man / vrouw. Zo’n vonnisje accepteren ze daar in Den Haag nog wel. Maar half Nederland op de staat laten claimen… nee… zo trias is de trias politica nu ook weer niet…

 • Gelukkig dan maar dat CO2 de longen niet aantast. Maar half Nederland behandelen voor zwemmerseczeem tussen de tenen als gevolg van een stijgende zeespiegel is ook geen pretje…

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures