Ga naar de inhoud

Ronald Sørensen: “Mijn stelling moet de vuilnisbak in” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Leefbaar Rotterdam-oprichter en voormalig PVV-senator Ronald Sørensen wil af van zijn paradepaardje dat elke discussie met politiek-correcte mensen uitmondt in scheldpartijen van de moreel verheven kant. Volgens Sørensen krijgt hij daarbij hulp uit onverwachte hoek, namelijk van door de islam-geïnspireerde partijen als NIDA.

Ronald Sörensen
Ronald Sörensen beeld: Jan de Groen

Al 11 reacties — discussieer mee!

 • De strekking van bovenstaand opiniestuk is me onduidelijk.

  Klopt het dat de heer Sorensen zegt dat er eindelijk een democratisch debat kan worden gevoerd over islam gerelateerde zaken, omdat zij nu een stem hebben gekregen binnen het democratisch bestel en dat dat eerder niet kon omdat er geen moslims in de politiek actief waren?

 • “Mijn stelling dat elke discussie of polemiek met politiek-correcte goedmensen altijd eindigt met schelden van moreel verheven kant, moet maar eens de prullenbak in.” Zijn er mensen die deze ressentimentele PVV newspeak nog kunnen volgen? En zo ja, die het dan ook nog iets interesseert?

 • Het lijkt wel of ik Ben Abbes beluister uit ONDERWORPEN van Michel Houellebecq. Der grosse Katalysator RS is nu in feite een voorstander geworden van een poldermodel pur sang. Want dat betekent het gedachtepatroon van Houellebecq. Maar goed, een ieder mag proberen nog één maal te vlammen in zijn leven. Het zij RS gegund. Ik probeer alleen nog maar te inspireren, omdat de huidige tijdgeest voor mensen >65 zoals ik niet te vatten is. Iedere mening afwijkend is arrogant. Een cliché: de toekomst is aan de generatie < 55. Zij zijn veel meer toegerust., hr RS

 • = ook John C. Ik heb al meer aangegeven, dat ik niet van voornamen, of Nicknames houd.
  Hoe, hr. Sörensen moet ik het rijmen, dat u in Arminius zegt, dat de samenwerking PVV binnen 1 maand ophoudt, mede omdat uw sympathie voor LPV en boreling LR prioriteit heeft.
  Dat u het gebrek aan democratie binnen de PVV niet accepteert.
  Ik had daar nog wel sympathie voor, maar een PVV, die in mijn optiek een cordon sanitaire over de media heeft ingesteld en nu wordt gepousseerd als iets waar kennelijk de LR zich landelijk aan moet opofferen? Ook mij is het een ander niet duidelijk

  • De interne democratie van de PVV is een zegen voor de regenten, omdat de halsstarigheid van Geert en zijn fractie voorkomen dat met belastinggeld een goede partijorganisatie kan worden opgebouwd. Dat doet niets af aan het partijprogramma of de wijze waarop de kritiekloze slippendragers en bondgenoten van die regenten menen de PVV te moeten bejegenen.

   Ik wil het axioma: “het is PVV dus slecht” aan de orde stellen. Het axioma: het komt van Leefbaar Rotterdam dus het is slecht heb ik al op de site van LR aan de kaak gesteld.

   PVV (en LR) slecht? Prima , maar leg uit waarom je dat vindt.

 • Slecht is niet het juiste woord. Nutteloos, arrogant zijn betere aanduidingen. Nutteloos is misschien de beste aanduiding aangezien ik nog niet heb meegemaakt/gezien dat een PVV-er of iemand van LR iets opmerkelijk heeft gepresteerd. Het enige waar jullie zeer goed in zijn is anderen schofferen, ook mensen en partijen die dit land decennialang hebben bestuurd. Jullie dragen geen werkbare oplossingen aan maar zijn vooral over tegen. Net zo waardeloos als jullie linkse tegenhanger de SP.

 • Geen werkbare oplossingen? Werk zat kijk maar naar de verplichte tegenprestatie waarvoor hulde aan de Leefbaar wethouder. Hier en daar kritischer kijken naar subsidies (helaas ligt men in bed met d66 ander had er ook nog een hoop onzinnige kunstsubsidie uitgekun(s)t). En ja er lopen grote ego’s rond en zelfs een paar verkapte NSB’ers en mister Prada Boy maar je kan niet iedereen over 1 kam scheren.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures