Ga naar de inhoud

Rotterdam, een markt voor innovatie — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De tentoonstelling ‘Rotterdamse Innovatiemarkt’ van Het Nieuwe Instituut laat zien dat innovatie en Rotterdam hand in hand gaan. HNI maakte zeven minidocumentaires over ondernemers die met hun innovatieve en duurzame ideeën de toekomst inluiden.

Bijvoorbeeld Philip Troost van Stadsgas. Troost: “Rotterdam mag dan een betonnen jungle zijn, er zijn zo veel mensen met een hart voor duurzaamheid. De stad is er klaar voor.”
Bekijk de zeven minidocu’s hieronder:

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Super! Komen de ondernemers uit Rotterdam? Want de TU Delft is ook heel belangrijk in de meeste van deze projecten. Dat Rotterdam (ondernemers EUR) en Delft (technici TUD) zo dicht bij elkaar liggen is een prachtige combinatie, het bewijst maar weer eens hoe goed samenwerking tussen steden is in plaats van concurrentie tussen steden.

 • Ikzelf (Stadsgas) en de Better Future Factory komen van Industrieel ontwerpen aan de TU Delft. De combinatie Rotterdam Delft is inderdaad belangrijk en moet in de komende jaren uitgewerkt worden. Vooral omdat Delft de kennis heeft en Rotterdam de ruimte. Omdat er geen overlappende belangen zijn is deze samenwerking erg sterk, naast het feit dat het een metropool begint te worden die loopt tot Den Haag.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures