Ga naar de inhoud

Vers Beton presenteert: Dwarsdenken voor Dummy's, vrijdag in Arminius — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vrijdagavond 19 juni houdt Vers Beton zijn eerste Dwarsdenken voor Dummy’s-avond in Arminius. Je leert vernieuwend denken, dansen op dwarse beats en drinken met ongelijkgestemden. Weest welkom!

Ufologen, theocraten, libertariërs, feministen, parallelle economen, anti-klushuizenaren, vooruitgangsoptimisten, pro-transgenders en oldschool socialisten: in ons radioprogramma Vers Geluid hoorde je menig dwarsdenker voorbijkomen. Nu de laatste uitzending voorbij is, sluit Vers Beton (samen met de nieuwsbrief Tegengeluid) de serie op vrijdagavond 19 juni af met een unieke avond in debatcentrum Arminius: Dwarsdenken voor Dummy’s.
We denken namelijk dat de wereld er beter van wordt als meer mensen meer dwarse ideeën krijgen en uitdragen. Deze avond hoor je daarom van hoogleraar Andre Klukhuhn welke rol bijvoorbeeld psychosen speelden bij de grootste ontdekkingen, leert out-of-the-box-expert Floris Koot je om zelf ook geniale ideeën te krijgen, en komen drie van onze favoriete Vers Geluid-gasten langs voor een minipresentatie: Simon Rozendaal, Will Wroth en Leendert de Rijke.

 • Bovendien kun ook jij (ja jij!) je dwarse idee pitchen tijdens de zeepkistsessie. In 1 minuut mag je jouw geniale idee voor de (Rotterdamse) maatschappij pitchen. Anything goes! Mail gewoon even naar [email protected] dat je mee wilt doen, en alles komt goed. Tof joh.

Namens Vers Beton graag tot vrijdag in Arminius! (en daarna in de Schouw, zie de avond zelf gerust als excuus om de deur uit te gaan en in de kroeg te belanden)

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Rouwpatronen, informele vormen en verrassingen uit onverwachte hoeken. Op woensdagavond 5 juni staat in het Journalistiek Eetcafé het afscheid nemen centraal met meesterinterviewer en schrijver Frénk van der Linden. In deze vijfde editie wordt er in het wijkrestaurant de Carnisser Keuken besproken wat ons verbindt en onderscheidt, hoe het verlies van een dierbare ons leven kan beïnvloeden en hoe we dat vormgeven.

  Venue: De Carnisser Keuken
  Datum:
 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Ook dit jaar organiseert AIR-Architectuur Instituut Rotterdam een bijzondere filmavond op een unieke locatie in het festivalhart.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als adviseur werk je samen met (communities van) ervaringsdeskundigen en informele organisaties die dicht bij bewoners staan. Dit netwerk is de basis van Warm Rotterdam. Je onderhoudt, versterkt dit netwerk en bouwt het verder uit. Je haalt ervaringen en kennis op en vertaalt dat, met het team, naar concrete acties of projecten. Op deze manier geeft Warm Rotterdam een stem aan mensen in armoede, bundelt hun kennis en adresseert en agendeert dit bij bestuur & politiek, beïnvloedt beleid en spreekt bedrijven aan op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid bij de aanpak van armoede. 

 • Ben jij een kunstenaar of kunstcollectief werkzaam binnen het domein van social practices, ben je klaar voor een volgende stap in je carrière en sta je open voor kritische reflectie op je eigen artistieke praktijk? Zou je er voor openstaan bewoners, kinderen of partners uit de buurt te betrekken bij jouw werk? Ben je geïnteresseerd in het verkennen van de collectie, Depot Boijmans Van Beuningen, en museale praktijken?

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf september 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures