Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Om een verbinding tussen hiphop en beeldende kunst te leggen, schakelde de rapper Dichter de hulp in van negen opkomende kunstenaars. Het resultaat: een mini-album en een bijbehorende expositie in Opperclaes.

Ferewe van Vugt (1990) ziet zichzelf als een bruggenbouwer. “Vroeger al. Ik probeerde mijn verschillende vriendengroepen altijd bij elkaar te brengen.” Onder de naam Dichter brengt hij in 2009 zijn eerste EP ‘Leren Luisteren’ uit, maar hij speelt zich vooral in de kijker met zijn samenwerking met de veel oudere G-Boah (oud-lid Postmen).
Ook met zijn nieuwe project doet de rapper een poging om een brug te slaan tussen twee verschillende werelden. Hij vroeg negen kunstenaars om een kunstwerk te maken bij tracks van zijn mini-album ‘Nieuw Leven’. “Er zijn hiphopliefhebbers die nog nooit in een galerie zijn geweest, maar ook kunstliefhebbers die nauwelijks in aanraking komen met hiphop. Ik denk dat dit project interessant is voor beiden.”
De negen kunstwerken zijn vanaf zaterdag een week lang te zien in Opperclaes. Aan Vers Beton gaf Dichter alvast een voorproefje. We ontmoetten hem twee keer in het Hiphophuis, eerst met zijn manager Daniël, dan weer geflankeerd door illustrator Kwame Kwanzaa.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina
Ruben Hamelink

Ruben Hamelink

Fotograaf

Ruben Hamelink (1992) is een Rotterdamse fotograaf. Hij is gespecialiseerd in portretfotografie maar verkent nu ook de documentaire fotografie en is cameraman. Hij maakte o.a. een boek met portretten van oude Vietnamese veteranen die tegen de Fransen en Amerikanen vochten.

Profiel-pagina