Ga naar de inhoud

Dichter: "Ik wil een brug slaan tussen hiphop en kunst" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Om een verbinding tussen hiphop en beeldende kunst te leggen, schakelde de rapper Dichter de hulp in van negen opkomende kunstenaars. Het resultaat: een mini-album en een bijbehorende expositie in Opperclaes.

Ferewe van Vugt (1990) ziet zichzelf als een bruggenbouwer. “Vroeger al. Ik probeerde mijn verschillende vriendengroepen altijd bij elkaar te brengen.” Onder de naam Dichter brengt hij in 2009 zijn eerste EP ‘Leren Luisteren’ uit, maar hij speelt zich vooral in de kijker met zijn samenwerking met de veel oudere G-Boah (oud-lid Postmen).
Ook met zijn nieuwe project doet de rapper een poging om een brug te slaan tussen twee verschillende werelden. Hij vroeg negen kunstenaars om een kunstwerk te maken bij tracks van zijn mini-album ‘Nieuw Leven’. “Er zijn hiphopliefhebbers die nog nooit in een galerie zijn geweest, maar ook kunstliefhebbers die nauwelijks in aanraking komen met hiphop. Ik denk dat dit project interessant is voor beiden.”
De negen kunstwerken zijn vanaf zaterdag een week lang te zien in Opperclaes. Aan Vers Beton gaf Dichter alvast een voorproefje. We ontmoetten hem twee keer in het Hiphophuis, eerst met zijn manager Daniël, dan weer geflankeerd door illustrator Kwame Kwanzaa.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures