Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het is zomer! En dat zullen we weten. Van deze gelegenheid moeten we gebruik maken om ons de stad toe te eigenen. Aldus Dore in de nieuwe editie van Uitagenda Rotterdam, het gratis culturele uitgaansmagazine.

Gezicht in de zon, fles wijn binnen handbereik, een blaas die op knappen staat. Eén van de drie nadelen van het buitenleven: urineren ergens anders dan op een wc. Onhandig, zelfs als je dronken bent. Het tweede nadeel is de erop volgende boete. Ten derde: hondenpoep. Altijd vervelend, met name wanneer deze zich op ooghoogte bevindt. Op deze hindernissen na is de buitenwereld in alles een verbetering op ons leven achter gesloten deuren. Vitamine D krult mondhoeken omhoog, spontaan wordt er gelachen. Onze endorfine machine maakt overuren. Muziek van de buren wordt gezellig in plaats van asociaal. Zweet is ’s winters goor, ’s zomers zwoel. Maar bovenal: de zomer democratiseert.

zomer2012
Zomer Beeld door: beeld: Ferry van Steijn - Ik Rotterdam

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode (1985) is freelance journalist voor print media, online en voor televisie.
Zij maakt portretten, reportages en documentaires voor onder meer NRC, Vrij Nederland, VPRO, IFFR en RTV Rijnmond.

Profiel-pagina