Ga naar de inhoud

Rotterdam heeft de integratienota niet nodig — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vandaag wordt in de Rotterdamse raad de nieuwe integratienota besproken. De vorige werd van tafel geveegd, maar de nieuwe versie is niet veel beter. Volgens Matin Daftari is de nota onnodig repressief en leidt de sterke nadruk op afkomst alleen maar tot meer ongelijkheid.

VB_integratienota_7-7-15_EvaWijers_B
beeld: Eva Wijers

Al één reactie — discussieer mee!

  • Laagdrempelige voorzieningen die de taalvaardigheid bevorderen zijn wat mij betreft het wondermiddel dat Rotterdam nodig heeft. Burgerschap kan pas beginnen wanneer bewoner en overheid elkaar begrijpen. Als iemand die dag in dag uit burgers met de gemeente ziet botsen kan ik niet genoeg onderstrepen hoe vaak de taalbarrière hierbij de aanstichter is. Ditzelfde geldt voor schulden, wantrouwen en gebrek aan participatie.

    Als men zorgt voor goede, kosteloze taalvoorzieningen en erop inzet deze actief aan de man/vrouw te brengen hoeven we deze discussie volgens mij over een paar jaar niet meer te voeren.

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam