Ga naar de inhoud

Schooldirecteur Van ‘t Zelfde op oorlogspad — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Eric Van ’t Zelfde, directeur van OSG Hugo de Groot (Charlois) is er helemaal klaar mee. Het gaat helemaal niet goed met het onderwijs, maar scholen liegen erover uit angst dat ouders hun kinderen van school halen. De kern van het probleem is simpel: er is veel te weinig geld voor scholen om goed onderwijs te geven aan hun leerlingen.
Van ‘t Zelfde fulmineert in de Volkskrant tegen Sander Dekkers onderwijsbeleid, “alsof je rijles krijgt van Stevie Wonder”, en vertelt dat het onderwijs meer en meer draait op vrijwilligerswerk van docenten; sommigen draaien meer dan twintig uur per week onbetaald extra. Door de extra inzet redden zijn leerlingen het soms net, nu wil Dekker die extra ondersteuning ook beperken, bekritiseert de schooldirecteur.

Van ’t Zelfde lijkt een soort protestbeweging te willen starten. Eerder dit jaar kwam Van ’t Zelfde al in het nieuws omdat hij scholen opriep om te gaan staken vlak voor de eindexamens.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam