Ga naar de inhoud

Schooldirecteur Van ‘t Zelfde op oorlogspad — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Eric Van ’t Zelfde, directeur van OSG Hugo de Groot (Charlois) is er helemaal klaar mee. Het gaat helemaal niet goed met het onderwijs, maar scholen liegen erover uit angst dat ouders hun kinderen van school halen. De kern van het probleem is simpel: er is veel te weinig geld voor scholen om goed onderwijs te geven aan hun leerlingen.
Van ‘t Zelfde fulmineert in de Volkskrant tegen Sander Dekkers onderwijsbeleid, “alsof je rijles krijgt van Stevie Wonder”, en vertelt dat het onderwijs meer en meer draait op vrijwilligerswerk van docenten; sommigen draaien meer dan twintig uur per week onbetaald extra. Door de extra inzet redden zijn leerlingen het soms net, nu wil Dekker die extra ondersteuning ook beperken, bekritiseert de schooldirecteur.

Van ’t Zelfde lijkt een soort protestbeweging te willen starten. Eerder dit jaar kwam Van ’t Zelfde al in het nieuws omdat hij scholen opriep om te gaan staken vlak voor de eindexamens.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • School’s Out! #39 with Barbara Stok. A lecture, drinks, bites and a short movie. Friday…

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • On Monday March 11, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes award-winning science journalist Angela Saini in Arminius, on the occasion of her highly acclaimed book ‘The Patriarchs: How Men Came to Rule’.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • GroenLinks Rotterdam zoekt een creatieve social media redacteur met een focus op online communicatie en contentcreatie. Als social media redacteur werk je elke dag aan het online uitdragen van ons verhaal over een groen, sociaal en inclusief Rotterdam.

 • Bekijk alle vacatures