Ga naar de inhoud

Veerpontje naar Zuid, wie wil hem niet? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De Rotterdamse Volkskrant columnist Harriet Duurvoort schrijft deze week dat bakfietsmama’s op Zuid verlangen naar een pontje tussen de twee Maasoevers.
Duurvoort woont op Zuid: “Ook in mijn buurt, waar creatieven neerstreken – omdat je hier nog een grootstedelijke omgeving hebt met ruime, uiterst betaalbare herenhuizen – steekt het fenomeen bakfietsmama de kop op. Laat staan op de Kaap en de Kop van Zuid, wat al yuppenenclaves zijn.” En ja, die komen met hun zware kroost de Erasmusbrug niet over.
Ze schrijft ook over een recent burgerinitiatief voor een veerpont tussen Katendrecht en Charlois. Via de website Veerpontzuid.nl kun je meedoen aan de enquête waarmee ze de behoefte van bewoners in kaart proberen te brengen. Nu nog een burgerinitiatief voor een pont tussen het centrum en Charlois, want zo moet Duurvoort alsnog met haar bakfiets de brug over.

Lees hier de hele column via Blendle

“Wat jammer, geen pontjes in Rotterdam”

Al 8 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam