Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De Rotterdamse Volkskrant columnist Harriet Duurvoort schrijft deze week dat bakfietsmama’s op Zuid verlangen naar een pontje tussen de twee Maasoevers.
Duurvoort woont op Zuid: “Ook in mijn buurt, waar creatieven neerstreken – omdat je hier nog een grootstedelijke omgeving hebt met ruime, uiterst betaalbare herenhuizen – steekt het fenomeen bakfietsmama de kop op. Laat staan op de Kaap en de Kop van Zuid, wat al yuppenenclaves zijn.” En ja, die komen met hun zware kroost de Erasmusbrug niet over.
Ze schrijft ook over een recent burgerinitiatief voor een veerpont tussen Katendrecht en Charlois. Via de website Veerpontzuid.nl kun je meedoen aan de enquête waarmee ze de behoefte van bewoners in kaart proberen te brengen. Nu nog een burgerinitiatief voor een pont tussen het centrum en Charlois, want zo moet Duurvoort alsnog met haar bakfiets de brug over.

Lees hier de hele column via Blendle

"Wat jammer, geen pontjes in Rotterdam"

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Katinka Buters

Katinka Buters

Profiel-pagina