Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
versbeton_northsea
Beeld door: beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: dit weekend is Rotterdam jazzhoofdstad van de wereld.

‘Rotterdam dit weekend jazzhoofdstad van de wereld’, kopte het AD woensdag. Dat geeft de status weer van het populaire North Sea Jazz festival, dat in deze veertigste editie sneller dan ooit was uitverkocht. Mary J. Blige, John Legend, Chaka Khan, D’Angelo en Lady Gaga & Tony Bennett zijn de grote publiekstrekkers. Verdeeld over drie dagen kunnen 70.000 toeschouwers proberen een glimp van ze op te vangen, ofwel 25.000 bezoekers per dag. Ondanks die aantallen staat het festival bekend om de intieme sfeer en wordt het aantal entreekaarten bewust beperkt. In de eerste editie – toen nog in het Haagse Congrescentrum – gingen 9000 jazzliefhebbers kijken en luisteren naar avant-garde jazz en topartiesten als Ella Fitzgerald en Duke Ellington. Sommige dingen veranderen niet: dit jaar zal in Ahoy de Rotterdamse, Nederlandse en internationale jazzelite zich vermengen met breder georiënteerde muzikale gasten, zullen we ongetwijfeld Jules Deelder tegen het goedgeklede lijf lopen en wordt er weer flink gedanst op de tunes van New Cool Collective met Benjamin Herman. Daarnaast is er heel veel nieuws te ontdekken tussen de ontelbare acts. Het festival bevindt zich duidelijk op een hoogtepunt en dat is goed voor de stad: met North Sea Round Town, een eigen North Sea Jazz Kids programma en de samenwerking met de Rotterdamse haven – zie daar het label ‘Port of Rotterdam’ – kan het festival een bloeiend jubileum vieren.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

melanie

Melanie Drent

Illustrator

Melanie Drent (1980) ziet de wereld in heldere lijnen. Ze registreert en analyseert. Het liefst tekent ze mensen. Geef haar een pen en ze gaat. Sinds ze afstudeerde aan de HKU doet ze niet anders.

Profiel-pagina
Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth (1975) observeert en schrijft over wat op straat ligt. In een tweet, blog, column of sprookje. Sinds haar studietijd in Kralingen dankbaar blijven plakken in de metropool, en nu in Noord nog lang niet uitgekeken.

Profiel-pagina