Ga naar de inhoud

Zomerreces 2015: Vooral de PvdA heeft veel stof om over na te denken

Peter van Heemst geeft de sociaaldemocraten drie tips

Afgelopen donderdag vergaderde de gemeenteraad voor de laatste maal voor de zomervakantie. Inmiddels zijn de lokale politici begonnen aan een dik verdiend reces om misstappen te overdenken en van successen na te genieten. 
 

Peter van Heemst
Peter van Heemst beeld: Jeroen Van de Ruit

Al 4 reacties — discussieer mee!

 • Je hoeft niet zoals ik bekend te zijn met de beweringen in de
  wandelgangen van het stadhuis om te begrijpen dat hier sprake is van naschoppen van het ergste soort.

 • “Veel stof om deze zomer over na te denken, dunkt me”, zegt Van Heemst.

  Dat gaat n.m.m. ook op voor de redactie van Vers Beton. Bijvoorbeeld over wat je wel of niet een geel kleurtje geeft. In dit geval een hoogtepunt uit het oeuvre van een (erkend) rioolrat die zij destijds prezen als ‘de beste politiek analist van Rotterdam’.

 • Wegens de (begrijpelijke) persoonlijke sneren hierboven wilde ik toch nog even zeggen dat puur op de inhoud dit me degelijk advies lijkt van Peter. Vernieuwing is cruciaal voor succes en uiteindelijk zijn het meer de poppetjes dan de ideologie die een partij maken of breken.

  Vraag: Heeft de PvdA nog goede mensen ergens weggestopt zitten dan? En zo ja waarom stonden die niet vanaf de eerste minuut op de lijst?

  Als “onafhankelijk” buitenstaander is mij advies aan de PvdA om te fuseren met de SP.

  Met vriendelijke groet,
  Vic

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures