Ga naar de inhoud

Calais aan de Waterweg? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Even vreesde Nederland dat Hoek van Holland werd meegezogen in de mondiale migrantenproblematiek. Calais aan de Waterweg? Volgens Jaap Rozema zal het zo’n vaart niet lopen.

Calais-aan-de-Waterweg_Annabel-Storm
Calais aan de Waterweg? beeld: Annabel Storm

Al 8 reacties — discussieer mee!

 • Wanneer journalistiek wordt bedreven met een politieke-correcte bril ontstaan propaganda. Iedereen die geen verblijfstatus heeft is illegaal. Hoe moeilijk kan het zijn.

 • Misbruik, huislijk geweld, verkrachting..ook allemaal juridische termen. En er zijn genoeg belanghebbenden die eveneens gevoelsmatig van deze woorden wensen af te wijken. Toch blijven het vormen van onderdrukking en geweld. Het is het politiekcorrect denken –het buigen van de macht- die zulks graag van nieuwe woorden voorziet. Toch blijven het geweld en de onderdrukking. Beter is het om zaken gewoon bij de naam te blijven noemen.
  Overigens, wanneer gaan de ‘geen mens is illegaal’ types nou eens massaal al die illegalen bij hen zelf in huis opnemen? Met alle kosten geheel voor eigen rekening. En niet eentje, maar gewoon ongelimiteerd alles wat zich bij de voordeur meldt. Precies zoals ze dat ook zo graag met heel Nederland doen. Dus minstens twintig verrijkers per huishouden. En daarna nog meer, want gezinshereniging, mensenrechten en natuurlijk de strijd tegen het vermeend racisme.

 • Inderdaad, nadat een meerderheid de behoefte aan verandering heeft aangegeven. Bij illegaliteit zien we een heel andere beweging: een meerderheid is tegen een minderheid drukt het toch door. Of heb ik iets gemist in de vorm van een referendum over de multiKul?

 • Wat een goed voorbeeld, de legalisering van homoseksualiteit. Die komt namelijk steeds meer onder druk bij een opengrenzenbeleid, omdat daarmee vooral groepen worden binnengehaald die niets met tolerantie en seksualiteit hebben. Wel met verkrachtingen,huislijk geweld, straatroven en uitkeringsfraude (inmiddels allemaal statistisch bewezen). Het zou al fors helpen wanneer – om te beginne- iedereen die geen recht op verblijf heeft in dit land, buiten worden gehouden of uitgezet. Bijvoorbeeld om de tolerantie voor en de rechten van minderheden te beschermen.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures