Ga naar de inhoud

Hoek van Holland wil maar geen badplaats worden — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vanaf het moment dat Rotterdam Hoek van Holland annexeerde, probeert de stad het Hoekse strand om te toveren tot zijn heerlijke badplaats. Het lukt maar matig, er zijn steeds weer andere kapers op de kust.
Als het aan de gemeente Rotterdam ligt groeit Hoek van Holland de komende jaren uit tot een “kwalitatief hoogwaardige vierseizoenenbadplaats”. Er komen meer verblijfsaccommodaties: hotels, bed & breakfasts, en standplaatsen voor campers. De RET wil de huidige spoorlijn tussen Hoek van Holland en de stad omvormen in een lightrailverbinding die doorloopt tot aan het strand. En er wordt geïnvesteerd in meer attracties: zo staat er een (tropisch) zwembad op het verlanglijstje en wie weet een zeejachthaven.

PBK-2007-162
Hoek van Holland, 1935 beeld: anoniem

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam