Ga naar de inhoud

Hoek van Holland wil maar geen badplaats worden — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vanaf het moment dat Rotterdam Hoek van Holland annexeerde, probeert de stad het Hoekse strand om te toveren tot zijn heerlijke badplaats. Het lukt maar matig, er zijn steeds weer andere kapers op de kust.
Als het aan de gemeente Rotterdam ligt groeit Hoek van Holland de komende jaren uit tot een “kwalitatief hoogwaardige vierseizoenenbadplaats”. Er komen meer verblijfsaccommodaties: hotels, bed & breakfasts, en standplaatsen voor campers. De RET wil de huidige spoorlijn tussen Hoek van Holland en de stad omvormen in een lightrailverbinding die doorloopt tot aan het strand. En er wordt geïnvesteerd in meer attracties: zo staat er een (tropisch) zwembad op het verlanglijstje en wie weet een zeejachthaven.

PBK-2007-162
Hoek van Holland, 1935 beeld: anoniem

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures