Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Arthur Schwab werd wakker van de stem van zijn vader.

‘Arthur, hey, Arthurtje! Ben je wakker? Wij gaan vandaag iets leuks doen. Kom maar snel naar beneden.’

Het zonlicht prikte in zijn ogen, het was een van de eerste dagen van de grote vakantie. Zijn vader bleef nog even plakken in het kamertje dat hij deelde met zijn broer. Arthur richtte zich op, leunde op een elleboog en keek naar de man die in de deurpost stond. Zijn broer, zes jaar ouder en volop aan het puberen, zocht driftig wat spullen bij elkaar. Hij wurmde zich langs hun vader, en sprak al kuchend op de overloop ‘lul!’. Arthurs vader haalde adem, alsof hij er wat van wilde gaan zeggen, maar blies onverrichter zake weer uit. Hij keek naar Arthur, nu helemaal wakker. ‘Kom je snel? Het is prachtig weer.’

Onder het tandenpoetsen hoorde hij zijn vader in het keukentje beneden praten met moeder. Wanneer was hij thuisgekomen? Hij had geprobeerd wakker te blijven de vorige avond. ‘Rund’, had zijn broer gezegd. ‘Denk je echt dat ‘ie komt? Dat duurt vast nog dagen. Misschien wel een week. Ik ga er niet voor wakker blijven, hoor.’ En hij deed het licht uit. Arthur had de ogen ook maar toegedaan. Vlak voor hij insliep, dacht hij aan het voorgaande weekend, toen hij met zijn moeder en broer bij familie in Zeeland op bezoek was. In de verte zag hij een schip op de Noordzee. Zou dát vader zijn? Hij durfde het niet te vragen. De laatste keer dat hij dat deed, had zijn moeder alleen maar boos gekeken. Zijn broer had hem uitgelachen.

vlieger
Beeld door: beeld: Maus Bullhorst

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal (1982) is schrijver en spreker. Geboren op een zondag in het Havenziekenhuis, zoon van Crooswijk. Neuroot en berucht onhandig. Laat geen servies in zijn nabijheid slingeren.

Profiel-pagina
Maus avatar 300x300

Maus Bullhorst

Illustrator

Maus Bullhorst (1988) is illustrator en eeuwig student. Dit jaar is hij van plan om af te studeren aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam, de school waar hij vroeger bijna in woonde en volgens sommigen zijn eigen ‘MausBaus Station’ had. Bullhorst illustreert regelmatig voor de Correspondent en Trouw en maakt met liefde werk over Rotterdam voor Vers Beton. Zijn werk is strak en kleurrijk maar vooral herkenbaar.

Profiel-pagina