Ga naar de inhoud

Maandag Quote: Meer Amsterdammers naar Rotterdam

Maandag Quote: begin je week met een Rotterdamse quote. Minder toeristen, meer ruimte en sinds kort ook meer Amsterdammers. Het Parool schreef onlangs over het groeiend aantal hoofdstedelingen dat naar Rotterdam verhuist. Een van hen is Evelien Bruins, die geen spijt heeft van haar keuze voor Rotterdam: “De straten zijn ruimer en er is veel ruimte voor kunst en cultuur. En het verkeer is veiliger.”

Al één reactie — discussieer mee!

 • “De straten zijn ruimer en er is veel ruimte voor kunst en cultuur. En het verkeer is veiliger.”

  Schattig he, hoe mensen een eenmaal genomen besluit voor zichzelf recht praten. Ter voorkoming van cognitieve dissonantie is dat. De straten in Rdam zijn ruimer (breder?) en dat is een mooi feit. Ik mag echter wel hopen dat ze ter vermijding van die cognitieve dissonantie (ook wel ‘spijt’ geheten) niet teveel het AD leest of de dorpspolitiek te Rdam volgt. Want dan kon dat argument over kunst en cultuur nog wel eens in verbijstering veranderen.

  Maar goed, er gaan blijkens het stuk uit het Parool kennelijk nog steeds veel meer Rdammers naar A’dam dan vice versa. En dat past wel een beetje in het onlangs door CBS gepubliceerde plaatje waaruit blijkt dat Rdam qua bevolkingsaantal nauwelijks groeit en regelmatig zelf een bevolkingsafname laat zien:

  http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=37230ned&D1=13,17&D2=121,262,483,548&D3=156-167,169-174&LA=EN&HDR=G2&STB=G1,T&VW=T

  Maar dat is enkel goed nieuws voor mevrouw Bruins. Het geeft haar een mooi nieuw handvat om dissonantie te vermijden. In plaats van kunst en cultuur kan ze het dan gooien op ‘lekker rustig’.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures