Ga naar de inhoud

Maandag Quote: Meer Amsterdammers naar Rotterdam

Maandag Quote: begin je week met een Rotterdamse quote. Minder toeristen, meer ruimte en sinds kort ook meer Amsterdammers. Het Parool schreef onlangs over het groeiend aantal hoofdstedelingen dat naar Rotterdam verhuist. Een van hen is Evelien Bruins, die geen spijt heeft van haar keuze voor Rotterdam: “De straten zijn ruimer en er is veel ruimte voor kunst en cultuur. En het verkeer is veiliger.”

Al één reactie — discussieer mee!

 • “De straten zijn ruimer en er is veel ruimte voor kunst en cultuur. En het verkeer is veiliger.”

  Schattig he, hoe mensen een eenmaal genomen besluit voor zichzelf recht praten. Ter voorkoming van cognitieve dissonantie is dat. De straten in Rdam zijn ruimer (breder?) en dat is een mooi feit. Ik mag echter wel hopen dat ze ter vermijding van die cognitieve dissonantie (ook wel ‘spijt’ geheten) niet teveel het AD leest of de dorpspolitiek te Rdam volgt. Want dan kon dat argument over kunst en cultuur nog wel eens in verbijstering veranderen.

  Maar goed, er gaan blijkens het stuk uit het Parool kennelijk nog steeds veel meer Rdammers naar A’dam dan vice versa. En dat past wel een beetje in het onlangs door CBS gepubliceerde plaatje waaruit blijkt dat Rdam qua bevolkingsaantal nauwelijks groeit en regelmatig zelf een bevolkingsafname laat zien:

  http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=37230ned&D1=13,17&D2=121,262,483,548&D3=156-167,169-174&LA=EN&HDR=G2&STB=G1,T&VW=T

  Maar dat is enkel goed nieuws voor mevrouw Bruins. Het geeft haar een mooi nieuw handvat om dissonantie te vermijden. In plaats van kunst en cultuur kan ze het dan gooien op ‘lekker rustig’.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam