Ga naar de inhoud

Vers Beton presenteert: de week voor de harddenkende Hoekenees — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Deze week is Vers Beton het tijdschrift voor de harddenkende Hoekenees. In hartje zomer staat Vers Beton in het teken van onze badplaats aan de Noordzee. Want ja, óók Hoek van Holland is Rotterdam. Eeva Liukku licht alvast een tipje van de sluier op.

Het begon als een ludiek idee, om een special over Hoek van Holland te maken. Vanaf 2017 zal de Hoekse Lijn worden aangesloten op het Rotterdamse metronetwerk en komt er een nieuw metrostation vlakbij het strand. We schertsten hoe we artikelen over de aankomende gentrification van Hoek van Holland zullen moeten publiceren, waarin we beschrijven hoe de zakken patatje-met plaatsmaken voor quinoasalades met sojabonen.
Wat begon als een grap, ontwikkelde zich al snel tot een serieus idee. Want er blijken genoeg interessante verhalen te vertellen over het meest zomerse oord binnen de gemeentegrenzen. De badplaats van Rotterdam is een geval apart aan de Noordzee. Je vindt er geen grote boulevard zoals in Scheveningen, of een Formule 1-circuit zoals in Zandvoort. Je hebt wel uitzicht op de Tweede Maasvlakte en de machtige binnenkomende schepen in de Rotterdamse haven. Op geen ander strand is het ‘hier ligt een Rotterdammer’-badlaken zo op zijn plek. Deze week publiceert Vers Beton vijf verhalen over de Hoek.

Al één reactie — discussieer mee!

 • Net voor ik de oversteek naar het Noord Hollandse waagde, heb ik een Funda account gehad dat behalve naar riante lofts in centrum, Delfshaven, Kralingen of het Oude Noorden ook stond afgesteld op het speuren naar een eventueel leuke beach house in de Hoek. Nu er een metro halte gaat komen, ben ik me daar een potje blij dat dat er nooit van gekomen is. Hoek van Holland, dat hoor je met de trein dan wel met de fiets aan te doen. Kom nou! Of ben ik nu wellicht iets te veel de romanticus aan de zijlijn geworden? Hoe het ook zij: er is iets mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures