Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Deze week is Vers Beton het tijdschrift voor de harddenkende Hoekenees. In hartje zomer staat Vers Beton in het teken van onze badplaats aan de Noordzee. Want ja, óók Hoek van Holland is Rotterdam. Eeva Liukku licht alvast een tipje van de sluier op.

Het begon als een ludiek idee, om een special over Hoek van Holland te maken. Vanaf 2017 zal de Hoekse Lijn worden aangesloten op het Rotterdamse metronetwerk en komt er een nieuw metrostation vlakbij het strand. We schertsten hoe we artikelen over de aankomende gentrification van Hoek van Holland zullen moeten publiceren, waarin we beschrijven hoe de zakken patatje-met plaatsmaken voor quinoasalades met sojabonen.
Wat begon als een grap, ontwikkelde zich al snel tot een serieus idee. Want er blijken genoeg interessante verhalen te vertellen over het meest zomerse oord binnen de gemeentegrenzen. De badplaats van Rotterdam is een geval apart aan de Noordzee. Je vindt er geen grote boulevard zoals in Scheveningen, of een Formule 1-circuit zoals in Zandvoort. Je hebt wel uitzicht op de Tweede Maasvlakte en de machtige binnenkomende schepen in de Rotterdamse haven. Op geen ander strand is het ‘hier ligt een Rotterdammer’-badlaken zo op zijn plek. Deze week publiceert Vers Beton vijf verhalen over de Hoek.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina
Rosanne Dubbeld

Rosanne Dubbeld

Rosanne Dubbeld (1987) is psycholoog en fotograaf, en combineert die twee identiteiten graag in haar werk en privéleven. Denk aan het fotograferen van ‘mens en gedrag’, of series als ‘hoe kijken verschillende mensen naar hetzelfde kunstwerk?’ Momenteel maakt ze buiten Vers Beton websites voor mensen met autisme. Verder kun je haar verblijden met spannende kunst en pure chocola.

Profiel-pagina