Ga naar de inhoud

Webmaster Schroiff over Vers Beton versie 4.0 — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Sinds mei dit jaar heeft Vers Beton een nieuw webontwerp. Inmiddels zijn er opnieuw veranderingen doorgevoerd. Aan het ontwerp zal dan ook constant gesleuteld worden. Webmaster Florian Schroiff geeft uitleg over zijn geesteskindje. Wees gewaarschuwd: tech talk op komst!

Florians zoon Rasmus (3) bekijkt de nieuwe website die op een wand geprojecteerd wordt bij WORM tijdens de lancering

Inmiddels is het een traditie te noemen: Vers Beton krijgt een nieuw uiterlijk en ik tik er een stukje over. De vorige versie van mijn geestelijk kindje werd in maart 2013 gelanceerd.
Tussen de lancering van VB 3.0 en deze nieuwe versie is mijn leven ingrijpend veranderd. Ten eerste door de komst van mijn zoon Rasmus, in oktober 2013. Ten tweede heb ik in januari 2015 mijn bestaan als freelancer beëindigd en ben ik bij Bureau Bolster in dienst gegaan.

Gelukkig is mijn werkgever, Jaap Stronks, fan van Vers Beton en van journalistieke vernieuwing. Daarom is Bureau Bolster sinds eerder dit jaar partner van Vers Beton.
De complete metamorfose die ik Vers Beton gegeven heb in aanloop naar de lancering van VB 4.0 in mei, is eigenlijk ook Jaaps idee geweest.

Ik was op een dag een beetje aan het mopperen over hoe moeilijk het is om alle wensen van de redactie binnen het bestaande WordPress-thema te verwerken. Jaap vroeg: “Hoe lang zou het duren om een nieuw Vers Beton binnen ons eigen framework te bouwen?” Een maand later was versie 4.0 er.

Mede-Bolsteraar Maarten Mieras heeft de bekende ‘lompe’ blauw-gele stijl van Vers Beton verfraaid. Ook ontwierp hij een geheel nieuwe homepage, die rekening houdt met nieuwe mogelijkheden.

De feestelijke lancering van de nieuwe versie van VB 4.0 in Worm was een heugelijk moment en zeker een van de hoogtepunten van mijn bestaan als webdeveloper.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures