Ga naar de inhoud

Webmaster Schroiff over Vers Beton versie 4.0 — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Sinds mei dit jaar heeft Vers Beton een nieuw webontwerp. Inmiddels zijn er opnieuw veranderingen doorgevoerd. Aan het ontwerp zal dan ook constant gesleuteld worden. Webmaster Florian Schroiff geeft uitleg over zijn geesteskindje. Wees gewaarschuwd: tech talk op komst!

Florians zoon Rasmus (3) bekijkt de nieuwe website die op een wand geprojecteerd wordt bij WORM tijdens de lancering

Inmiddels is het een traditie te noemen: Vers Beton krijgt een nieuw uiterlijk en ik tik er een stukje over. De vorige versie van mijn geestelijk kindje werd in maart 2013 gelanceerd.
Tussen de lancering van VB 3.0 en deze nieuwe versie is mijn leven ingrijpend veranderd. Ten eerste door de komst van mijn zoon Rasmus, in oktober 2013. Ten tweede heb ik in januari 2015 mijn bestaan als freelancer beëindigd en ben ik bij Bureau Bolster in dienst gegaan.

Gelukkig is mijn werkgever, Jaap Stronks, fan van Vers Beton en van journalistieke vernieuwing. Daarom is Bureau Bolster sinds eerder dit jaar partner van Vers Beton.
De complete metamorfose die ik Vers Beton gegeven heb in aanloop naar de lancering van VB 4.0 in mei, is eigenlijk ook Jaaps idee geweest.

Ik was op een dag een beetje aan het mopperen over hoe moeilijk het is om alle wensen van de redactie binnen het bestaande WordPress-thema te verwerken. Jaap vroeg: “Hoe lang zou het duren om een nieuw Vers Beton binnen ons eigen framework te bouwen?” Een maand later was versie 4.0 er.

Mede-Bolsteraar Maarten Mieras heeft de bekende ‘lompe’ blauw-gele stijl van Vers Beton verfraaid. Ook ontwierp hij een geheel nieuwe homepage, die rekening houdt met nieuwe mogelijkheden.

De feestelijke lancering van de nieuwe versie van VB 4.0 in Worm was een heugelijk moment en zeker een van de hoogtepunten van mijn bestaan als webdeveloper.

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures