Ga naar de inhoud

Zomers leesvoer uit het archief — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Het is hartje zomer en iedereen is de stad ontvlucht, naar een tropisch oord of naar de volkstuin voor een staycation. Ook bij Vers Beton gaat het allemaal een tandje langzamer. We gebruiken de rustige week om zomerse pareltjes uit het archief op te duikelen.

Zomerverhalen

Nu lijkt het iets uit een ander tijdperk, maar in 2012 kláágden we nog over het gebrek aan aandacht in de internationale reisgidsen voor onze stad. Daarom stelde Vers Beton destijds een eigen ‘Lonely Planet’ samen voor een Rotterdamse staycation. Er kan veel veranderen in drie jaar tijd, maar dit artikel is nog steeds de moeite waard. Want ik durf te wedden dat The Rough Guide nog niet heeft getipt om De Esch te bezoeken, Hillegonda’s berg te verkennen of karaoke te zingen in café Aan Zet.
Een beetje vakantiegevoel, al is het maar voor één dag, krijg je al door met je handdoek op een strandje te liggen – en daar hoef je de stad niet eens voor uit. Fotograaf Rosanne Dubbeld bezocht eerder voor Vers Beton de zes leukste stranden van de stad, van Nesselande tot Heijplaat. Geen zin in zeevonk of kwallen? Ferrie Weeda maakte een serie over het bijzondere karakter van Rotterdamse zwembaden met prachtige foto’s van Mathijs Labadie. Lees hier bijvoorbeeld de aflevering over de mariniers in het Oostelijk Zwembad, waar menig hart sneller van gaat kloppen.
Een zinderende zomer is ook ideaal om verliefd te worden. Zo beschreef Vincent Cardinaal in zijn zomerverhaal over zijn eerste hete zomer die hij doorbracht met Barbara. Tara Lewis verzamelde de meest romantische plekken van de stad om met je geliefde door te brengen. En wie het dan te heet krijgt… kan hier zeven zwoele, waargebeurde voosverhalen lezen van onze redacteuren.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam