Ga naar de inhoud

Zomers leesvoer uit het archief — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Het is hartje zomer en iedereen is de stad ontvlucht, naar een tropisch oord of naar de volkstuin voor een staycation. Ook bij Vers Beton gaat het allemaal een tandje langzamer. We gebruiken de rustige week om zomerse pareltjes uit het archief op te duikelen.

Zomerverhalen

Nu lijkt het iets uit een ander tijdperk, maar in 2012 kláágden we nog over het gebrek aan aandacht in de internationale reisgidsen voor onze stad. Daarom stelde Vers Beton destijds een eigen ‘Lonely Planet’ samen voor een Rotterdamse staycation. Er kan veel veranderen in drie jaar tijd, maar dit artikel is nog steeds de moeite waard. Want ik durf te wedden dat The Rough Guide nog niet heeft getipt om De Esch te bezoeken, Hillegonda’s berg te verkennen of karaoke te zingen in café Aan Zet.
Een beetje vakantiegevoel, al is het maar voor één dag, krijg je al door met je handdoek op een strandje te liggen – en daar hoef je de stad niet eens voor uit. Fotograaf Rosanne Dubbeld bezocht eerder voor Vers Beton de zes leukste stranden van de stad, van Nesselande tot Heijplaat. Geen zin in zeevonk of kwallen? Ferrie Weeda maakte een serie over het bijzondere karakter van Rotterdamse zwembaden met prachtige foto’s van Mathijs Labadie. Lees hier bijvoorbeeld de aflevering over de mariniers in het Oostelijk Zwembad, waar menig hart sneller van gaat kloppen.
Een zinderende zomer is ook ideaal om verliefd te worden. Zo beschreef Vincent Cardinaal in zijn zomerverhaal over zijn eerste hete zomer die hij doorbracht met Barbara. Tara Lewis verzamelde de meest romantische plekken van de stad om met je geliefde door te brengen. En wie het dan te heet krijgt… kan hier zeven zwoele, waargebeurde voosverhalen lezen van onze redacteuren.

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures