Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het is hartje zomer en iedereen is de stad ontvlucht, naar een tropisch oord of naar de volkstuin voor een staycation. Ook bij Vers Beton gaat het allemaal een tandje langzamer. We gebruiken de rustige week om zomerse pareltjes uit het archief op te duikelen.

Zomerverhalen

Nu lijkt het iets uit een ander tijdperk, maar in 2012 kláágden we nog over het gebrek aan aandacht in de internationale reisgidsen voor onze stad. Daarom stelde Vers Beton destijds een eigen ‘Lonely Planet’ samen voor een Rotterdamse staycation. Er kan veel veranderen in drie jaar tijd, maar dit artikel is nog steeds de moeite waard. Want ik durf te wedden dat The Rough Guide nog niet heeft getipt om De Esch te bezoeken, Hillegonda’s berg te verkennen of karaoke te zingen in café Aan Zet.
Een beetje vakantiegevoel, al is het maar voor één dag, krijg je al door met je handdoek op een strandje te liggen – en daar hoef je de stad niet eens voor uit. Fotograaf Rosanne Dubbeld bezocht eerder voor Vers Beton de zes leukste stranden van de stad, van Nesselande tot Heijplaat. Geen zin in zeevonk of kwallen? Ferrie Weeda maakte een serie over het bijzondere karakter van Rotterdamse zwembaden met prachtige foto’s van Mathijs Labadie. Lees hier bijvoorbeeld de aflevering over de mariniers in het Oostelijk Zwembad, waar menig hart sneller van gaat kloppen.
Een zinderende zomer is ook ideaal om verliefd te worden. Zo beschreef Vincent Cardinaal in zijn zomerverhaal over zijn eerste hete zomer die hij doorbracht met Barbara. Tara Lewis verzamelde de meest romantische plekken van de stad om met je geliefde door te brengen. En wie het dan te heet krijgt… kan hier zeven zwoele, waargebeurde voosverhalen lezen van onze redacteuren.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina