Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Vandaag in Trouw: de Rekenkamer Rotterdam nam de boekhouding van het Platform Buitenlanders Rotterdam (PBR) onder de loep. Het was namelijk onduidelijk of in 2013 de 780 duizend euro subsidiegeld rechtmatig besteed zou zijn. Het onderzoek, dat gisteren gepresenteerd werd, levert harde conclusies op. Onder leiding van directeur Paul Hofstra maakt deze controlerende instantie gehakt van de boekhouding (€): “Als je een dekmantel nodig hebt voor zelfverrijking, zou je de administratie bijhouden zoals PBR dat heeft gedaan.”
Het PBR claimt dat er niets aan de hand is, vertelt woordvoerder Camillo Spratt. “Nergens zijn corruptie of malversaties vastgesteld.” Ook de PvdA, bij monde van gemeenteraadslid Peggy Wijntuin, vindt dat de Rekenkamer niet zo moeilijk moet doen. “Veel subsidieorganisaties zijn heel klein. Ik ken groepen die het niet redden, wanneer zij hun financiën langs de meetlat van de Rekenkamer moeten leggen.” Sterker nog, stelt Wijntuin: het is niet de fout van het PBR maar van de gemeente, want zij heeft niet goed genoeg op de subsidiebesteding gelet.
Paul Hofstra pareert dat door het PBR, met 5 FTE in dienst, te benoemen als een ‘aanzienlijke club’. “Ze krijgen tegen een miljoen subsidie, daar mag je eisen aan stellen.”

Boekhouding migrantenplatform chaos

Lees het hele artikel in Trouw

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont op Kop van Zuid. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina