Ga naar de inhoud

'Boekhouding migrantenplatform PBR chaos'

Vandaag in Trouw: de Rekenkamer Rotterdam nam de boekhouding van het Platform Buitenlanders Rotterdam (PBR) onder de loep. Het was namelijk onduidelijk of in 2013 de 780 duizend euro subsidiegeld rechtmatig besteed zou zijn. Het onderzoek, dat gisteren gepresenteerd werd, levert harde conclusies op. Onder leiding van directeur Paul Hofstra maakt deze controlerende instantie gehakt van de boekhouding (€): “Als je een dekmantel nodig hebt voor zelfverrijking, zou je de administratie bijhouden zoals PBR dat heeft gedaan.”
Het PBR claimt dat er niets aan de hand is, vertelt woordvoerder Camillo Spratt. “Nergens zijn corruptie of malversaties vastgesteld.” Ook de PvdA, bij monde van gemeenteraadslid Peggy Wijntuin, vindt dat de Rekenkamer niet zo moeilijk moet doen. “Veel subsidieorganisaties zijn heel klein. Ik ken groepen die het niet redden, wanneer zij hun financiën langs de meetlat van de Rekenkamer moeten leggen.” Sterker nog, stelt Wijntuin: het is niet de fout van het PBR maar van de gemeente, want zij heeft niet goed genoeg op de subsidiebesteding gelet.
Paul Hofstra pareert dat door het PBR, met 5 FTE in dienst, te benoemen als een ‘aanzienlijke club’. “Ze krijgen tegen een miljoen subsidie, daar mag je eisen aan stellen.”

Boekhouding migrantenplatform chaos

Lees het hele artikel in Trouw

Al 3 reacties — discussieer mee!

  • Bijna één miljoen euro is verkeerd besteed en dan moet er volgens mevrouw Wijntuin niet zo gezeurd worden. De PvdA maakt weer een ijzersterke beurt… Snappen die lui nou niet dat ze de schijn al vaak tegen hebben en dat dit soort opmerkingen koren op de molen is van al die rechtse rakkers hier in Rotterdam?

    • Dat is natuurlijk het probleem! Niet dat er al talloze jaren subsidiegeld op een oneigenlijke manier wordt gebruikt, maar dat Leefbaar Rotterdam (voor de zoveelste keer) gelijk krijgt.
      Dat laatste kan natuurlijk niet, want we hebben kritiek op de godsdienst van de Vrede en de door haar gehanteerde vroeg middeleeuwse normen en waarden. Ook willen we Zwarte Piet gewoon houden dus we mogen geen gelijk krijgen in onze al sinds 2002 gevoerde kruistocht (rapport commissie E. Middelkoop) tegen het verspillen van gemeenschapsgelden.

      Goed dat je beroepsallochtone mevrouw Wijntuin op deze inconsistentie wijst Ruben

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam