Ga naar de inhoud

Carry In Project: bijna onmogelijk bouwwerk in de juiste hoek — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Bouw een object dat bijna niet door de deur past, om het vervolgens toch naar binnen te dragen. Volgens die zelfbedachte spelregels voerde het Japanse duo het Carry In Project voor de negentiende keer uit, ditmaal in de Rotterdamse Schouwburg. Fotograaf Hidde van der Lijn legde deze bijzondere aftrap van Festival De Keuze vast.

Een galerij met afbeeldingen

In een tent op het Schouwburgplein wordt drie dagen lang gewerkt aan het Carry In Project
Regisseur Noriyuki Kiguchi legt uit op welke manier het object naar binnen gedragen wordt
Het object wordt niet naar binnen gedragen door de brede zwaaideuren van de Rotterdamse Schouwburg…
…maar door de allerkleinste deur aan de linkerkant van de voorgevel
Zo’n dertigtal mensen dragen de constructie naar binnen
Bijna klaar: regisseur Noriyuki Kiguchi schreeuwt enkele laatste instructies door zijn megafoon
Tijdens Festival De Keuze krijgt de constructie een centrale plek in de foyer beeld:
Galerij navigatie
Galerij navigatie pijlen
1 / 7

Beeld: Hidde van der Lijn

Achttien keer eerder wurmde het Japanse duo Akumanoshirushi de meeste onmogelijke constructies onder viaducten door, over loopbruggen heen, wenteltrappen op en zelfs de smalste ingangen in. Het doel blijft onveranderd: maak een object dat bijna onmogelijk door een deur, raam of poort past, en draag het dan tóch naar binnen.

Het Carry In Project werd voor het eerst uitgevoerd in Tokio, maar was sinds 2008 ook op festivals in Zuid-Korea, Hongarije, Slovenië en Zwitserland te zien. Elke constructie is uniek, perfect ontworpen om nog maar nét het gebouw in te passen. Meestal uitgevoerd in hout, maar soms ook gemaakt van bierkratten, eierdozen of versierd met goudfolie.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures