Ga naar de inhoud

Een week lang Carnisse — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vers Beton maakte voor het project Veerkracht Carnisse een magazine. Deze week besteden we er ook online volop aandacht aan. Projectleider Ties Joosten legt uit waarom Vers Beton deze uitdaging aanging.

Een aantal maanden geleden werd Vers Beton benaderd door DRIFT, het onderzoeksinstituut naar ‘transities’ van de Erasmus Universiteit. Kort gezegd doet DRIFT het volgende: van duurzaamheid tot sociale problematiek – waar verandering gewenst is, daar onderzoekt DRIFT hoe dat te bewerkstelligen. De vraag van DRIFT was of wij onze journalistieke nieuwsgierigheid eens wilden aanwenden om verslag te doen van één van hun projecten: Veerkracht Carnisse. Bij dit project heeft DRIFT de afgelopen vier jaar lokale initiatieven in de wijk Carnisse (‘op Zuid’) opgetuigd en ondersteund om te onderzoeken hoe veerkrachtig de buurt is in tijden van bezuinigingen. Daarbij speelden een aantal partners – een school, een educatieve tuin, een wijkcentrum – een doorslaggevende rol. Het einddoel was te bepalen hoe de veerkracht van Carnisse het meest effectief aangewend kon worden.

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures