Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Vers Beton maakte voor het project Veerkracht Carnisse een magazine. Deze week besteden we er ook online volop aandacht aan. Projectleider Ties Joosten legt uit waarom Vers Beton deze uitdaging aanging.

Een aantal maanden geleden werd Vers Beton benaderd door DRIFT, het onderzoeksinstituut naar ‘transities’ van de Erasmus Universiteit. Kort gezegd doet DRIFT het volgende: van duurzaamheid tot sociale problematiek – waar verandering gewenst is, daar onderzoekt DRIFT hoe dat te bewerkstelligen. De vraag van DRIFT was of wij onze journalistieke nieuwsgierigheid eens wilden aanwenden om verslag te doen van één van hun projecten: Veerkracht Carnisse. Bij dit project heeft DRIFT de afgelopen vier jaar lokale initiatieven in de wijk Carnisse (‘op Zuid’) opgetuigd en ondersteund om te onderzoeken hoe veerkrachtig de buurt is in tijden van bezuinigingen. Daarbij speelden een aantal partners – een school, een educatieve tuin, een wijkcentrum – een doorslaggevende rol. Het einddoel was te bepalen hoe de veerkracht van Carnisse het meest effectief aangewend kon worden.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina
frank hanswijk

Frank Hanswijk

Fotograaf

Frank Hanswijk (Rotterdam, 1971) is een Rotterdamse fotograaf. Hij ontwikkelde zich breed met werk in journalistiek, reclame, theater en architectuur. De laatste jaren concentreert zijn werk zich steeds meer op architectuur en landschap. Hij benadert de architectuur niet als object maar als plek waarin de mens, al dan niet op de foto aanwezig, een cruciale rol speelt.

Profiel-pagina