Ga naar de inhoud

Een week lang Carnisse — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vers Beton maakte voor het project Veerkracht Carnisse een magazine. Deze week besteden we er ook online volop aandacht aan. Projectleider Ties Joosten legt uit waarom Vers Beton deze uitdaging aanging.

Een aantal maanden geleden werd Vers Beton benaderd door DRIFT, het onderzoeksinstituut naar ‘transities’ van de Erasmus Universiteit. Kort gezegd doet DRIFT het volgende: van duurzaamheid tot sociale problematiek – waar verandering gewenst is, daar onderzoekt DRIFT hoe dat te bewerkstelligen. De vraag van DRIFT was of wij onze journalistieke nieuwsgierigheid eens wilden aanwenden om verslag te doen van één van hun projecten: Veerkracht Carnisse. Bij dit project heeft DRIFT de afgelopen vier jaar lokale initiatieven in de wijk Carnisse (‘op Zuid’) opgetuigd en ondersteund om te onderzoeken hoe veerkrachtig de buurt is in tijden van bezuinigingen. Daarbij speelden een aantal partners – een school, een educatieve tuin, een wijkcentrum – een doorslaggevende rol. Het einddoel was te bepalen hoe de veerkracht van Carnisse het meest effectief aangewend kon worden.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures