Ga naar de inhoud

Een week lang Carnisse — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vers Beton maakte voor het project Veerkracht Carnisse een magazine. Deze week besteden we er ook online volop aandacht aan. Projectleider Ties Joosten legt uit waarom Vers Beton deze uitdaging aanging.

Een aantal maanden geleden werd Vers Beton benaderd door DRIFT, het onderzoeksinstituut naar ‘transities’ van de Erasmus Universiteit. Kort gezegd doet DRIFT het volgende: van duurzaamheid tot sociale problematiek – waar verandering gewenst is, daar onderzoekt DRIFT hoe dat te bewerkstelligen. De vraag van DRIFT was of wij onze journalistieke nieuwsgierigheid eens wilden aanwenden om verslag te doen van één van hun projecten: Veerkracht Carnisse. Bij dit project heeft DRIFT de afgelopen vier jaar lokale initiatieven in de wijk Carnisse (‘op Zuid’) opgetuigd en ondersteund om te onderzoeken hoe veerkrachtig de buurt is in tijden van bezuinigingen. Daarbij speelden een aantal partners – een school, een educatieve tuin, een wijkcentrum – een doorslaggevende rol. Het einddoel was te bepalen hoe de veerkracht van Carnisse het meest effectief aangewend kon worden.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam