Ga naar de inhoud

Hoe politiek en de liefde elkaar lelijk in de weg kunnen zitten

De wethouder Cultuur en de directeur van het Jeugdtheater Hofplein krijgen verkering. Hoe mooi is dat? In plaats van gelukwensen kreeg Adriaan Visser verwijten naar zijn hoofd. Waarom zoveel wantrouwen, vraagt Peter van Heemst zich af.

Peter2
beeld: Jeroen van de Ruit

Al 7 reacties — discussieer mee!

 • Goed stuk. Ik denk dat het paniekerige handelen van Visser vooral veroorzaakt wordt door de interne partijcultuur van D66. Daar heerst een heel angstig en verstikkend burgermansfatsoen, dat naar buiten toe moet doorgaan voor zuiver, helder en integer handelen. Natuurlijk is dat allemaal belangrijk, maar het is nergens voor nodig om te overdrijven.
  Een relatie als deze is op zich niet politiek relevant; wel is het verstandig om die in de openbaarheid te brengen als de liefde enigszins bestendig blijkt; over het juiste moment beslis jezelf, gewoon met je gezonde verstand; het is daarna logisch om een subsidieaanvraag door een collega te laten behandelen.
  C’est tout.

 • Tsja, mooiboy Adriaan en de liefde…. Destijds als directeur van het OBR had hij het zwaar te pakken van een ondergeschikte ambtenaar die vanaf dat moment pijlsnel carrière maakte. Peter van Heemst herinnert zich ongetwijfeld dat men daar destijds ‘not amused’ over was. En ook toen de affaire, nadat Visser OBR-directeur af was, tot een einde kwam, dook zijn naam weer op rond het schandaal over de aanvankelijke winnaar van het Stadsinitiatief, het hilarische Rotterdam World Wide. Inderdaad uit de koker van de ex-geliefde. Beetje googelen en smullen maar.

  Kortom, misschien een optelsommetje?

  Maar nu wat anders: als gewoon mens – dus niet één die een half leven een vorstelijk salaris opstrijkt ongeacht prestaties – vraag ik me retorisch af of Visser met een aanzienlijke taak minder nog steeds hetzelfde maandbedrag op z’n rekening krijgt. Het maakt mij geen hol uit wie het liefje van het jaar is, maar om daarvoor te dokken gaat mij te ver.

 • Hij lijkt het allemaal wel lollig te vinden.

  Adriaan Visser ‏@adriaanvisser · 18 sep.
  Zo. En morgen gaat deze wethouder Financiën, Binnenstad, Sport en ??? naar de première! #number9 van @Hofpleinrdam

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Het belang van samen stad maken: ‘Bewoners krijgen er een enorm democratisch zelfvertrouwen van’

  • Politiek

  Hoe zorgen we ervoor dat iedereen inspraak heeft in de stad? Tijdens het Stadmakerscongres legt presentator Sanne Poot deze vraag – en meer – voor aan universitair docent Urban Planning Nanke Verloo, Peter Zuurbier van actiegroep De Esch, Eva Rovers van Bureau Burgerberaad en projectleider Klimaatberaad Jasmijn van Weenen.

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam