Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Wielewaal, de mooiste wijk van Zuid, misschien wel van heel Rotterdam. Groener en dorpser vind je het niet gauw. Maar verschenen er de laatste jaren al plukjes nieuwbouw in de wijk die het karakter aantastten, over enige tijd zal Wielewaal er echt aan gaan geloven. Wat gaat er verloren en wat komt er in de plaats?

Een aantal jaar geleden zocht ik een huis via Woonnet Rijnmond. Ik stond drie jaar ingeschreven, dus weinig kans. Tot mijn oog viel op een huis dat vrij te bezichtigen was: een soort bungalow met veel groen voor de deur. Google Maps leidde me naar Rotterdam-Zuid, naar een buurtje naast de Waalhaven. Het leek een ware Amerikaanse suburb: brede straten, groene tuinen. Ik stelde me voor dat de krantenjongen er de krant op de opritten gooit. Het bleek Wielewaal.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Myrta Otten

Myrta Otten

Myrta Otten(1987) groeide op in Rotterdam-Lombardijen (met kippen in de tuin) om vervolgens haar hart te verliezen aan het Nieuwe Westen. Oud-Charlois lonkte echter vanaf de overkant van de Maas. Sinds kort woont ze weer op Zuid. Met kippen in de tuin.

Fan van de leus ‘ik ben niet gek, ik ben een Rotterdammer’.

Profiel-pagina
Rosanne Dubbeld

Rosanne Dubbeld

Rosanne Dubbeld (1987) is psycholoog en fotograaf, en combineert die twee identiteiten graag in haar werk en privéleven. Denk aan het fotograferen van ‘mens en gedrag’, of series als ‘hoe kijken verschillende mensen naar hetzelfde kunstwerk?’ Momenteel maakt ze buiten Vers Beton websites voor mensen met autisme. Verder kun je haar verblijden met spannende kunst en pure chocola.

Profiel-pagina