Ga naar de inhoud

“Stuur terug die subsidie” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

“Lazer op met die goedbedoelde subsidieprojectjes.” Zo, dat is tenminste lekker duidelijk. Gilbert van Drunen heeft niet veel op met overheidsbemoeienis. En dit is waarom.

Carnisse school
Carnisse school beeld: Rachel Sender

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Van Drunen for president!!! Werkelijk genoten van iedere zin van deze man!

  De sociopsychologen zouden zijn mening wel uitleggen als ‘weerstand’. Dat gaan ze over het algemeen met ‘glijmiddel’ te lijf. Beetje interesse faken, ja-knikken en een ‘empathische houding’ aannemen. Om Van Drunen vervolgens in een notitieboekje een DSM-label te geven, in de trant van ‘antisociale persoonlijkheidsstoornis’ o.i.d.. Waarmee de man als ‘gestoord’ te boek komt te staan en als ‘symptoom’ van een problematische buurt te boek komt te staan in plaats van als de intelligente vent die hij is.

  Kent u de Gaussverdeling? Dat is een modelletje dat stelt dat alles wat niet tegen het gemiddelde aanschurkt, een ‘afwijking’ is. Dat betekent dat je ‘normaal’ bent als je tussen de 1,5 en 2,5 kids hebt, tussen 17 en 19 uur eet, tussen 5 en 7 je nest uitkomst en niet slimmer bent dan een iq van 140. Tot die grote gemene deler behoort 95% van het volk. Zij bepalen wat ‘normaal’ is. Zij bepalen ook de zetelverdeling in de Tweede Kamer. Hetgeen het niveau van de politiek in Nederland verklaart en het niveau van de gemiddelde hulpverlener, politicus, bestuurder en ceo. Middelmatige mensjes. Je kent ze wel: de extraverten, populairen en meningverkondigers. Half-aap, half-mens zijnde labelen zij iedereen die ietsje meer mens is dan zij als ‘gestoord’.

  Zuid is een oase in die middelmatige, RTL-kijkende en popmuziek luisterende zooi die de rest van Nederland is.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam