Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Blokkendooswijk Ommoord werd gebouwd volgens dezelfde tekentafelprincipes als de Bijlmer in Amsterdam. Woningen de hoogte in, met veel groen en water. Maar in tegenstelling tot de Bijlmer groeide Ommoord uit tot een van de meest geliefde wijken van Rotterdam.
Als je vanuit het centrum van Rotterdam over de Hoofdweg naar Alexandrium rijdt, vlak voor het winkelcentrum linksaf slaat, vervolgens onder het viaduct doorgaat van eerst de treinverbinding Rotterdam-Utrecht en daarna de A20, dan kom je terecht in Senior City: de wijk Ommoord. Hier wonen, vergeleken met de rest van Rotterdam, relatief de meeste mensen in de leeftijd van 65+. De reden hiervoor is simpel: van de mensen die op jonge leeftijd in Ommoord gingen wonen, begin jaren zeventig, wonen er veel nog steeds in deze wijk, 45 jaar later. En dat in een wijk die bij aanvang vergeleken werd met leeftijdgenoot de Bijlmer in Amsterdam, die een heel andere koers volgde.

4121-10901-2
De noodkerk bij de Stresemannplaats in Ommoord omstreeks 1968 Beeld door: beeld: Ary Groeneveld

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Jacques Börger

Jacques Börger

Jacques Börger (1955) is historicus en woont sinds 1998 in Rotterdam. Jacques is verantwoordelijk voor de communicatie en marketing van Museum Rotterdam en schrijft regelmatig stukjes over Rotterdam en haar geschiedenis.

Profiel-pagina
anne2

Anne Jongstra

Anne Jongstra (1964) ziet zaken graag in historisch perspectief. Hij is geboren en getogen in Rotterdam, studeerde in de jaren tachtig geschiedenis in Utrecht en werkt nu voor het Stadsarchief Rotterdam.

Profiel-pagina