Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
versbetonDEF18sept
Beeld door: beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: alle Rotterdamse peuters moeten naar ‘groep 0’.
Rotterdamse peuters (2-4 jaar) gaan komend jaar allemaal naar de voorschool, ook wel Groep Nul geheten. Ze kunnen er ‘spelend leren’, en tussendoor alvast wennen aan rekenen en taal. Zo kunnen achterstanden in de kiem worden gesmoord, meent de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge. Belangrijk bijeffect van deze stroomlijning naar één voorschoolse organisatie is dat er geen scheiding meer zal bestaan tussen kinderopvang (voor werkende ouders, duur) en de peuterspeelzaal (goedkoop, met een andere doelgroep). En zo komen kinderen al op jonge leeftijd in aanraking met alle lagen van de Rotterdamse bevolking, terwijl hun eigen schoolcarrière er sterker van wordt.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth (1975) observeert en schrijft over wat op straat ligt. In een tweet, blog, column of sprookje. Sinds haar studietijd in Kralingen dankbaar blijven plakken in de metropool, en nu in Noord nog lang niet uitgekeken.

Profiel-pagina
melanie

Melanie Drent

Illustrator

Melanie Drent (1980) ziet de wereld in heldere lijnen. Ze registreert en analyseert. Het liefst tekent ze mensen. Geef haar een pen en ze gaat. Sinds ze afstudeerde aan de HKU doet ze niet anders.

Profiel-pagina