Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Eind jaren zestig vroeg sociaal psycholoog Rob Wentholt Rotterdammers of ze de wederopbouw van hun stad een beetje geslaagd vonden. Sindsdien mogen Rotterdammers vaker hun mening geven over de stad. Helpt dat?  

Tegenwoordig doet de gemeente haar uiterste best om voortdurend op de hoogte te zijn van wat de Rotterdamse burgers van hun stad vinden. We kennen een burgerjury, we hebben een digitaal stadspanel, Rotterdam Festivals heeft onlangs onderzocht wat de Rotterdammer wil als het gaat om cultuur en het Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) houdt jaarlijks zijn omnibusenquête onder zo veel mogelijk inwoners van Rotterdam. Kortom, Rotterdam stelt de mening van haar inwoners op prijs. Maar heeft die mening enig effect?

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Jacques Börger

Jacques Börger

Jacques Börger (1955) is historicus en woont sinds 1998 in Rotterdam. Jacques is verantwoordelijk voor de communicatie en marketing van Museum Rotterdam en schrijft regelmatig stukjes over Rotterdam en haar geschiedenis.

Profiel-pagina
anne2

Anne Jongstra

Anne Jongstra (1964) ziet zaken graag in historisch perspectief. Hij is geboren en getogen in Rotterdam, studeerde in de jaren tachtig geschiedenis in Utrecht en werkt nu voor het Stadsarchief Rotterdam.

Profiel-pagina