Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De Coolsingel was meteen na het dempen van de singel begin twintigste eeuw hét visitekaartje van Rotterdam. Nu ligt er een voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de verrommelde boulevard. Wordt die opnieuw het boegbeeld van Rotterdam? Sereh Mandias sprak erover met Paul Meurs, auteur van de cultuurhistorische verkenning van de Coolsingel.

West8 en de gemeente Rotterdam presenteerden vorige week in samenwerking met AIR het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de Coolsingel. Adriaan Geuze van West8 wist met een wervelende show ook zijn grootste criticasters de wind uit de zeilen te nemen. Onder de aanwezigen was Paul Meurs, architectuurhistoricus en auteur van de historische verkenning en analyse van Coolsingel. Deze verkenning diende als input voor het formuleren van de opgave van de Coolsingel. In een presentatie van vijf minuten schetste hij de historie van de Rotterdamse stadsboulevard. Omdat je in zo’n korte tijd moeilijk recht kunt doen aan de woelige geschiedenis van de Coolsingel, spreek ik hem later uitgebreider over het voormalige boegbeeld van Rotterdam.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Sereh Mandias

Sereh Mandias

Na studies wijsbegeerte en bouwkunde laveert Sereh Mandias (1987) in haar werk tussen ontwerp en theorie, met een specifieke interesse voor de totstandkoming van de hedendaagse stad. Ze is werkzaam als docent en coördinator bij de leerstoel Interiors Buildings Cities (faculteit Bouwkunde, TU Delft) en redacteur van podium voor stadscultuur De Dépendance.

Profiel-pagina
Menno van der Meer

Menno van der Meer

Profiel-pagina