Ga naar de inhoud

Maandag Quote: Festival zonder hipsteronzin

Maandag Quote: Begin je week met een Rotterdamse quote. Deze week: NRC-columnist Zihni Özdil had aanvankelijk zijn bedenkingen bij het nieuwe festival ‘Eetplein Djemaa el Fna’. Hij trof er tot zijn opluchting echter geen ‘hipsteronzin’ aan, zoals op andere Rotterdamse festivals, maar een gemengd publiek met gewone mensen.

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Hoe vaker Ozdil in de publiciteit komt, hoe groter de PVV wordt. Dat is op zich wel bijzonder, hoewel je dat verschijnsel – waarbij personen die een standpunt verwoorden, toehoorders juist tegen dat standpunt doen innemen – steeds vaker ziet.

  Enkele standpunten van Ozdil die velen naar Wilders zullen doen keren:
  – alle(!) Nederlanders zijn racisten,
  – enkele bij Pauw op TV verschenen inwoners van Oranje die protesteerden tegen de opvang van 700 extra vluchtelingen zijn een product van inteelt,
  – Nederland moet worden afgeschaft,
  – de democratie moet worden afgeschaft.

  Als links-georienteerd persoon zou ik deze man het liefst ver van media, TV, internet e.d. houden. Hij brengt links een vreselijke hoop schade toe. Ook de vluchtelingen doet hij bepaald geen goed met zijn ‘polemische’ houding. Ozdil wakkert bij velen een bepaalde volkswoede aan, en de vraag is waarom. Het antwoord op die vraag is: om Ozdil.

  Wilders wil daarentegen graag veel meer Ozdil in de media. Dan kan hij zelf lekker achterover leunen.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures